Over hele distriktet popper Bua opp, en nasjonal forening som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter - i form av gratis utleie av sport- og fritidsutstyr.

Nå er turen kommet til Grue, og i kveld er det åpning.

– Vi håper dette vil få enda flere ut i naturen og til å være aktive. Dette er et veldig bra helsefremmende tiltak, og det er for alle i hele bygda - fattig eller rik, ung eller gammel, sier byggmester Einar Korbøl.

Han har snekret, malt og satt i stand Bua siden i høst. Nå har kjelleren nede i Grue rådhus fått friske farger og hyllene er fylt med akebrett, skøyter, skisko, staver, ishockeyhjelmer og mye mer.

godt tilbud til innbyggerne

Ordfører Rune Grenberg skal stå for åpningen torsdag kveld, og han er meget tilfreds med at et slikt tilbud er på plass for innbyggerne.

– Nå er jeg veldig fornøyd. Dette gleder jeg meg til! Dette blir veldig bra for Grues befolkning. Nå er det bare å komme seg ut, være i aktivitet og kanskje prøve noe nytt.

Korbøl har fått med seg en rekke aktive pensjonister til å ta i mot folk som vil leie.

– Det er mulig jeg er god til å overtale folk, men nesten alle jeg spurte sa ja. Disse har blitt skolert i hvordan de skal registrere utlån. Det er veldig flinke medarbeidere som vi har fått med oss.

Kommunen har søkt og fått tilsammen 170.000 kroner fra blant annet lokale bedrifter, Barne- ungdoms og familiedirektoratet og Sparebankstiftelsen. 

Bua har åpent hver tirsdag og torsdag fra klokka 16:00-18:00.