• FLERE PROSJEKTER PÅ MYRMOEN: Flisa AIL holder på med oppgradering av lysløypa, så vær forsiktig!
  • MANGE INTERESSERTE: Gunvor Husberg Aaslie prøver her ett av apparatene, mens flere andre turgåere prøver seg i bakgrunnen.

Ideen om en utendørs treningspark har de hatt lenge, de har også diskutert forskjellige plassering og alternativer. Løsningen ble Myrmoen og det var mange godt fornøyde som var innom mens vi var på befaring.

Folkehelsekoordinator i Åsnes kommune, Gunvor Husberg Aaslie, viser stolt fram den nye treningsparken.

- Dette er noe vi har jobbet med lenge, både Åsnes kommune og Frisklivssentralen i Åsnes. Men vi hadde aldri klart dette uten god hjelpere, Grue sparebank, Flisa rotary og Sanitetsforeningen, i tillegg til Åsnes kommune. Totalt kom hele treningsparken på litt over 230.000 kroner. Men vi er veldig fornøyd med løsningen og vi har allerede fått mange positive tilbakemelding, smiler Aaslie.

inspirert av andre treningsparker

Både kommunen og Frisklivssentralen har vært på befaring på tilsvarende parker.

- Vi har vært litt rundt og sett på tilsvarende parker, så vi hadde også lyst til å gjøre dette. Vi er jo en folkehelsekommune, og det er jo også gjort så mye annet bra her på Myrmoen. Beliggenheten har vært diskutert opp til flere ganger, men vi endte opp på Myrmoen og det ser jeg nå at ble en veldig god løsning. Det er jo kjempefint her ned mot Flisa-elva, med utsikt og det hele. Og samtidig sentrumsnært. Vi har også sett på forskjellig typer apparater, først tenkte vi at vi skulle bruke tre, ettersom vi tross alt er i et tre-fylke. Men det blir for mye vedlikehold og dermed vanskeligere med en gang. Det vi har valgt er mer eller mindre vedlikeholdsfritt og tåler all slags vær, både sommer og vinter. Koigen på Hamar har valgt samme løsning som oss, forklarer Aaslie.

Det er allerede på plass 6 apparater, men det kan bli flere.

- Vi har muligheter til å utvide, men det er jo et kostnadsspørsmål. Er det noen bedrifter eller andre som vil være med å bidra, så er det bare å ta kontakt. Vi har søkt Kreftforeningen 2 ganger, de har midler akkurat til dette formålet, men vi har fått avslag. Vi håper på positiv respons på neste søknad, dette er jo virkelig i vinden om dagen. Dette er jo folkehelse, universell utforming og det skal være tilgjengelig for alle, sier folkehelsekoordinatoren.

lavterskeltilbud

Tanken med treningsparken, er at alle skal kunne bruke den, selv uten instruksjoner.

- Det kom akkurat innom 3 voksne damer nå som ville prøve og de fant jo fort ut hvordan apparatene skulle brukes. I tillegg er det en liten forklaring på hvert apparat, og også på tavla her får du litt mer forklaring hvis du måtte lure. Det er Frisklivssentralen i Åsnes som har ansvaret for treningsparken, og vi har også tenkt tanken på å være her til visse tider, så folk kan komme og stille spørsmål om bruk av apparatene. Noen av apparatene kan brukes på mange forskjellige måter, det er nesten bare fantasien som setter begrensninger. Det er faktisk flere som ikke "tør" å gå på et vanlig treningssenter, her får også de muligheten til å prøve seg. Dette er en treningspark for den voksne befolkningen, det er ingen treningspark for barn, i alle fall ikke i første omgang, sier Aaslie.

Flissundet vel har også vært involvert i prosessen.

- Kåre Fjeld og Flissundet vel har vært behjelpelig med forskjellige oppgaver, så tusen takk til de for god hjelp. De har blant annet fraktet apparatene fra parkeringsplassen og hit til parken, satt opp skilt og søppeldunker.  De skal også rydde vekk litt kratt og busker, så utsikten mot elva blir enda finere, smiler Aaslie.

Så da er det bare å ta turen til Myrmoen treningspark og teste ut det nye tilbudet ved badeplassen! Dato for offisiell åpning blir torsdag 15.september kl. 1400.