En motevisning er ikke bare en motevisning. I alle fall ikke i Våler onsdag 15. mars. Karin & Eva skal vise frem vårens og sommerens moter, og det lokker garantert mange til å ta turen til Våler ungdomsskole. 

I tillegg til å bli oppdatert på årets trender kan folk støtte en god sak. Med som arrangør er nemlig Bygdekvinnelaget i Våler, og overskuddet har de bestemt at skal gå til kreftsaken.

- I mars/april bruker Bygdekvinnelaget i Våler å gjøre noe for kreftsaken. Denne gangen ville vi være med på motevisningen, og det i den hensikt å samle inn penger til krafttak mot kreft. Her står vi for kaffeservering og bevertning, og vi vet at dette er populære arrangement. Vi har vært med som medarrangører tidligere også, sier Kari Helene Sæther i Bygdekvinnelaget i Våler.

For en god sak

Laget har i Våler rundt 20 medlemmer, og de stiller villig opp for en slik positiv sak. Sæther synes det er fint å kunne bidra til noe kulturelt i Våler samtidig som de bidrar økonomisk til en såpass viktig sak.

- I tillegg skal vi i bygdekvinnelaget være med å vise frem motene. Jeg liker vel ikke akkurat å si at jeg skal gå mannekeng, men det er vel kanskje det jeg og de andre bygdekvinnene skal gjøre, smiler Sæther.

Med på motevisningen er også Sparebanken Hedmark. De skal verken stå for serveringen eller gå mannekeng, men skal fortelle kvinnene som møter opp litt om pensjon og deres økonomiske utsikter.

- Sparebanken Hedmark har tatt som mål å være samfunnsaktøren som skal hjelpe folk til å få en bra pensjon. På dette arrangementet vil det være mange kvinner, og det er midt i blinken for vår målgruppe, sier Iver Helstad.

Han er avdelingsleder for Sparebanken Hedmark i Våler, og forteller at særlig kvinner bør være opptatt av pensjon og sparing.

Viktig for kvinner

- Kvinnene er kanskje taperne innen pensjon. De lever lengst, jobber mindre, jobber ofte deltid og sparer generelt for lite til pensjon. Om de ikke har en pensjonsordning kan økonomien fort bli for dårlig, sier Helstad.

Derfor skal Sparebanken Hedmark bruke omlag en halvtime på å gi noen råd og tips til damene som møter opp på motevisningen.

Karin Bakken og Eva Strætkvern i Våler Blomsterforretning har drevet med motevisninger i mange år, og gleder seg til vårens motevisning. De håper riktig mange tar turen for å bli med på Våler ungdomsskole onsdag 15. mars klokka 18.30.