• BRATT: Løypelengden er ca 800 meter, og med en stigning på ca 110 meter, er det ingen tvil om at det blir en bratt opplevelse.

Løypa starter på sletta i bakken, følger anleggsveien opp til bunnen av stillaset, og deretter er det trapper opp. Det er friidrettsgruppa i Vaaler IF som arrangerer løpet:

- Dette er en del av den «motbakkeløp-bølgen» som har vært, og de arrangeres det mange av. Men denne formen som vi har i Gjerdrumsbakken, er det ikke så mange av. Vi har enkeltstart, og slipper i vei en og en med 30 sekunders intervaller. Bakgrunnen for denne startformen, er at det er litt trangt på toppen av stillaset, forteller Asgeir Rustad, leder i friidrettsgruppa i Vaaler IF. 

Løypelengden er ca 800 meter:

- Det er jo et relativt kort løp til motbakkeløp å være, og det stiger drøye 100 meter. Det er en tøff liten tur og et artig løp, det er oversiktlig og fint, for de som vil være med å se på, sier Rustad.

alle kan delta

Arrangøren har ingen nedre aldersgrense:

- Nei, vi har forsåvidt ikke det. Vi har ei gruppe som starter først, og de går ikke helt på toppen, hvis de ikke vil da. De aller yngste tar vi ikke tiden på, men det er inndeling i klasser fra 10 år og oppover, i tillegg til en egen mosjonsklasse, forklarer Rustad.

Deltakelsen har variert gjennom årene:

- Deltakelsen har variert mellom 32 og 100, og 100 er egentlig det maksimale i forhold til hva det er greit å arrangere for. Deltakelsen har vært passe stor, og vi har hatt med mange fra idrettslinja på Solør videregående. Dette er jo et spesielt arrangement, både med tanke på at vi bruker hoppbakken som vi gjør og at det er lite og intimt arrangement, sier Rustad.

Løpet arrangeres mandag 8. mai:

- Påmelding kan gjøres via epost til meg eller på telefon innen 6. mai. Ellers kan man melde seg på i bakken, inntil en halvtime før start. Vi håper på rundt 60 deltakere i år. Gjerdrumsbakken opp er en spesiell konkurranse med fin atmosfære. Utsikten fra toppen av bakken er flott, og følelsen av å ha nådd et mål når siste trappetrinn er forsert, er ubeskrivelig, forteller Asgeir Rustad.