Det blir en rekordstor utbetaling til idretten etter at Lotteri- og stiftelsestilsynet tirsdag offentliggjorde tildelingen av kompensasjon for vare- og tjenestemoms for 2016. Vinneren er idrettslagene, som får hele 348 millioner kroner til fordeling. Idrettslagene får 20 millioner kroner mer i år enn i fjor.

Idrettspresidenten er fornøyd, men jobber videre for kompensasjon "krone-for-krone": 

- Det er meget gledelig at utbetalingene for kompensasjon for vare- og tjenestemoms stadig øker for hvert år. Imidlertid blir det fortsatt ikke kompensert krone for krone, noe vi naturligvis jobber for å få til. Når det er sagt er momskompensasjon blant de viktigste ordningene når det gjelder rammevilkår for idrettslagene, og som sørger for at idrettslagene ikke beskattes for frivillig arbeid, sier idrettspresident Tom Tvedt. 

flisa ail får igjen 30.000 kroner mer enn i fjor

Litt av utfordringen med momskompensasjonen, er at den ikke er forutsigbar:

- Momskompensasjonen er veldig viktig for oss. Aller helst skulle det vært full momskompensasjon på frivillig arbeid, og ikke en varierende pott fra år til år. Slik sett er ordningen litt uforutsigbar, samtidig er vi selvfølgelig takknemlig for det vi får. I år ser vi at vi får igjen vel 30.000 mer enn budsjettert og det vi fikk i fjor, og det er hyggelig på tampen av året. Ordningen er også med på å strukturere økonomien i klubben. Vi ønsker ikke at hvert lag skal ha sin egen økonomi, men vil fase alle utgifter gjennom klubben slik at det blir en mest mulig reell søknad om momskompensasjon sett i lys av aktiviteten. At lag eller grupper "ordner" betaling til cuper eller annen aktivitet er uheldig, det er å takke nei til momskompensasjon. Rett og slett å kaste penger ut av vinduet. Vi har blitt bedre på dette de siste årene, men det er fortsatt noe å hente. Å kjøre kostnadene gjennom idrettslaget er å sikre oss litt tilbake gjennom momskompensasjonen, forteller styreleder i Flisa AIL, Tore Huuse Øwre.

lagvis oversikt i solør

Braskereidfoss IL - 51.942

Flisa AIL - 224.709

Flisa fotball - 84.129

Grue IL - 318.795

Hof IL - 80.215

Kjellmyra IL - 60.171

Solør Cykleklubb - 5.490

Solør Motorcykkel Klubb - 114.712

Solør Svømmeklubb - 7.657

Solør Taekwondo Klubb - 9.811

Vaaler IF - 108.925

Åsa IL- 33.429

Åsnes Finnskog IL - 7.830