MMA-miljøet hos Victus på Flisa har bygd seg opp bra den senere tiden, og nå er det omlag 50 personer som trener MMA hos Victus. Thaiboxing er én av grunnpilarene i MMA, og det er i denne konkurranseformen at Jimmy Svingen Oppi hevdet seg i Oslo i helga.

- Jimmy deltok i Rising Muay Thai Stars hos Frontline Muay Thai. Dette var hans debutkamp i thaiboxing, og han vant mot konkurrenten fra Stavanger, sier Nick Robin Kleppe hos Victus.

Treneren er imponert

Svingen Oppi deltar i klassen «Minus 86». Det vil si for utøvere som veier under 86 kilo. Kleppe lar seg imponere over den voldsomme fremdriften til solungen.

- Han har trent Thaiboxing hos oss i litt under ett år, og har gått ned 30 kilo. Helgens seier viser at han begynner å få taket på dette nå, sier Kleppe.

Selv trener Kleppe nybegynnerne på Flisa, mens for de litt mer viderekommende har han fått hjelp av Mats Taihaugen. Han har drevet klubb i Oslo tidligere, har solid kompetanse innen MMA-trening, og spesielt innen Thaiboxing.

- Til helga er det klart for  en ny turnering, og da i grappling som er en annen del av grunnpilarene i MMA. Grappling tar for seg bryting- og bakkekampaspektet i MMA, sier Kleppe.