• FORELSKET: Bergene, skogen, vannet og naturen. Mika lar seg imponere av alt Finnskogen har å by på.

Det skal godt gjøres om du nå ikke har fått med deg at Trestokkfestivalen arrangeres på Finnskogen 29. juli, og med Anastacia som headliner. Videre kommer Morten Abel, Madcon, Thosebricks, Electric Guitars og Jonah Blacksmith. Men visste du at det bare er tilfeldigheter som gjør at tidenes festival på Finnskogen har blitt til?

Blostrupmoen Medical Equipment AS var nemlig med som sponsor i Oslo Jazzfestival for å få Prince til og spille på operataket i Oslo. Da Prince døde ble det i stedet laget et mindre arrangement med Ida Nielsen, som var bassisten til Prince. Lars Håkon Blostrupmoen ble invitert på konserten, og der traff han Mika Vandborg som spiller sammen med Nielsen.

- Blostrupmoen inviterte meg til jakt på Finnskogen, og vi kom i snakk. Jeg ble med han til Finnskogen på tiurjakt, og ble helt forelsket i stedet, sier Mika Vandborg.

Lot seg imponere av naturen

Blostrupmoen hadde kjøpt tidligere Dæsbekken Villmarkssenter, og var i ferd med å døpe om stedet til Skogen. Mens de to sto ute for å late vannet kom Mika med en vill idé.

- Her må vi da kunne få til en festival, sa Vandborg, og lot seg imponere av naturen som var en ganske annen enn hjemme i København.

De to tok ikke hverandre i hånda da, men Blostrupmoen husket ordene dagen etter. Håndtrykket ble tatt, og et halvt år etter står de to i bresjen for å arrangere tidenes festival på Finnskogen. Vandborg er titulert som sirkusdirektør, eller festivalsjef om du vil.

- Selv har jeg spilt på over 500 festivaler med bandet mitt Electric Guitars, og jeg kjenner festivalene godt fra innsiden. Jeg tenkte at derfor skal da vel vi også få til en festival. Men det er mye å holde styr på, og mye mer enn folk tenker på. Artister er bare en liten brikke i det store bildet, sier Vandborg.

Tar pusten fra han

Nå har Vandborg vært på Finnskogen-besøk mange ganger, og naturen og omgivelsene tar fortsatt pusten fra han. Vandborg tror at de som bor her ikke helt forstår hvor vakkert det er, og han er sikker på at Trestokk- festivalen vil trekke mange til Finnskogen i årene som kommer.

Bekjentskapet med Anastacia fikk Vandborg gjennom manageren hennes i Los Angeles i februar. Nå er målet å trekke enda større artister til Trestokkfestivalen neste år.

- Dette er bare begynnelsen. Neste år vil festivalen gå over flere dager, og vi håper lokalbefolkningen møter opp på årets festival. Skal vi få til dette må vi løfte sammen, sier Lars Håkon Blostrupmoen.