Fredag 15. juni og lørdag 16. juni blir det både sommerfest og familiedag i Hof Åsa, tradisjonen tro. 

- Vi kaller arrangementet Sommermoro i Hof Åsa og her blir det aktiviteter for både små og store. På fredag blir det en hyggekveld på Grendehuset og vi får besøk av Bjørn Kleiven. Han har mange unike karakterer, så det blir noe å kose seg med!  Bare1 spiller til dans fra klokka 22.00 og ut i de sene nattetimer. Det kommer også en hemmelig gjest, som vi har hatt nå de siste gangene. Det blir bevertning, salg av enkel mat og bar - vi har 18 års aldersgrense. Billetter kjøpes i døra, det blir ikke forhåndssalg i år. Billettene koster 200 kroner og selges mellom klokka 18.00 - 21.00. Klokka 19.00 starter Kleiven, så mellom klokka 19.00-21.00 slipper folk inn i puljer når Kleiven går ut og skifter karakter, forteller Stein Tore Ingebretsen. 

tett program som starter med gratis frokost

Lørdag er det familiedag med aktiviteter på Åsa stadion fra klokka 09.30. 

- Det blir et tett program, men vi starter som alltid med gratis frokost klokka 09.30. Det blir også en bondegård med forskjellige dyr, blant annet ponnyridning for ungene. Det blir også natursti rundt idrettsanlegget, den skal alle kunne være med på. Det kommer folk med salgsboder, Hof Vestre JFF skal ha forskjellige aktiviteter, som blant annet luftgeværskyting. Det blir kiosk med grillmat, vi har vår egen Åsa-burger som er populær. Det blir også muligheter for å smake på villsvin! forteller Ingebretsen. 

Fra klokka 12.30 blir det Bocciakamper, morokamp i fotball og mye mer. 

- Solør Helsesportlag kommer med 2 lag og vi skal også å stille med et Åsa-lag. Vi skulle også hatt noen veldig unge fotballspillere, men de er opptatt med Elverumsturneringa. Derfor har vi invitert de to største supporterklubbene i distriktet, så Liverbirds Solør og Red Army Solør møtes til kamp. Bare den kampen er verdt å ta turen til Åsa for, og jeg tror nok kanskje vi må få på plass en ambulanse eller to! smiler Ingebretsen. 

- husk parkering på grendehuset

Det har vært tendenser til trafikkaos under tidligere arrangementer i Hof Åsa, og nå tar arrangøren grep for å unngå det i år. 

- I år det blir parkering ved Grendehuset, så vi har lånt Martn's toget fra Hof og det vil frakte folk fra og til hele dagen. Det er egen HC-parkering ved idrettsplassen, forklarer Ingebretsen. 

Helga avsluttes med aktiviteter og underholdning på utescena på Åsa stadion. 

-  Ja, Rune Grenberg skal være konferansier og det kan nok hende jeg finner fram gitaren og tar noen sanger. Det blir også premieutdelinger og trekning av loddbøker. Det bruker å være mye folk her disse dagene og vi håper selvsagt det kommer mange i år også. Været spiller jo som alltid inn, men blir det dårlig vær - blir det mye folk på fredag på Grendehuset. Blir det fint vær, blir det mindre folk på fredag, men tilsvarende mange på Åsa stadion på lørdag, avslutter en spent Stein Tore Ingebretsen.