• REHABILITERES: Dette bygget skal rehabiliteres og bli til to nye leiligheter. De som bor her flytter inn i nye leiligheter etter eget ønske.

36 nye leiligheter skal bygges på Flisa i nær fremtid. 20 av de i Blomsterparken mellom Teten og Kaffegata, og 16 på Kjølen Nedre. Prosjektene dukket opp omtrent samtidig, og begge må selge 70 prosent av leilighetene før byggingen starter.

- Vi visste det ville komme konkurrerende prosjekter, og har sett på tomter på Kjølen Nedre selv. Så dukket denne muligheten opp, og beliggenheten til Blomsterparken er veldig bra, sier Erik Holtet.

- Dere er ikke redd for at begge prosjekter blir halvsolgt og slår ihjel hverandre?

- Jeg tror det skal gå bra. Markedet får vise om det er modent eller ikke. Men det tar tid å selge leiligheter. Prisene på brukte leiligheter viser imidlertid at det er underskudd på leiligheter på Flisa, sier Espen Strøm i Aktiv Eiendomsmegling, som skal selge prosjektet.

Erik Holtet står bak prosjektet sammen med Ole Peder Berggren og Per-Otto Sletten.

- Nå blir det salgsstart 6. oktober. Interessen er stor for sentrumsnære leiligheter på Flisa. Disse leilighetene vil ha priser fra 1.650.000 kroner til 3.800.000 kroner. Beliggenheten er suverent bra, sier Strøm.

Endringer fra opprinnelig plan

Fra prosjektet ble lansert har det blitt noen forandringer. Opprinnelig skulle det bygges to leilighetskompleks i to byggetrinn. Nå er det imidlertid klart at det blir ett bygg med 20 leiligheter.

- Leilighetene får størrelse fra 43 kvadratmeter til 85 kvadratmeter. Leilighetene har ett eller to soverom, garasjeanlegg, heis og store terrasser for de som bor i andre, tredje og fjerde etasje, sier Holtet.

Byggestart er planlagt i august neste år, og ferdigstillelse til jul samme år. Det betinger altså at 70 prosent av leilighetene er solgt.

- Men vi har 30 til 40 henvendelser allerede, og mange av de er seriøse kjøpere. Vi har stor tro på dette prosjektet, sier Holtet.