Mange bidrar for at SolørMart’n skal la seg gjennomføre. Solør Veteranklubb stiller med betydelig dugnadsinnsats under arrangementet. I tillegg er Flisa Allianseidrettslag med på søppelrydding og salg for Handelssenteret Flisa ved hovedscena.

- Vi i Solør Veteranklubb får litt betalt for jobben vi gjør, og de pengene går tilbake til sosiale tiltak i klubben. Men timesprisen tilsier at vi bidrar for at det er moro også! Det er mange av oss i klubben som er med, og vi får mye ros for jobben vi gjør, sier Steinar Græsmo i Solør Veteranklubb.

300 dugnadstimer

Selv hadde han 70 timer på dugnad under SolørMart’n i fjor. Klubben totalt bruker å stille med over 300 dugnadstimer. Mye vind gjorde at det ble ekstra mye å gjøre i fjor. I år håper Græsmo på litt mer levelige arbeidsdager.

Solør Veteranklubb er med på å rigge hovedscena i Kaffegata, setter opp alle sperringer av gater og innkjøringer, deler opp parkeringsplasser, skilter til parkeringsplassene, bærer utstyr for orkestre, er med som vakter under hovedkonserten og er med på opprydningen søndag.

- Våre folk er på jobb onsdag, torsdag og søndag. I fjor måtte vi trå til litt fredag og lørdag også på grunn av været, men egentlig er det bare snakk om tre dager, sier Græsmo.

Går til sosiale tiltak

Pengene veteranklubben får for jobben går til innkjøp og sosiale tiltak i klubben.

- Hvert år har vi en dugnadsfest hvor vi spanderer alt på de som har vært med. Under SolørMart’n er vi 15 til 20 mann som bidrar, sier Græsmo.

Nå er de klare for noen arbeidsomme dager på Flisa, men de tar seg også tid til å nyte folkefesten.

- Litt lang i arma er vi når søndagen er omme, men så er det veldig fint å kunne bidra til å arrangere en slik folkefest som SolørMart’n er, smiler Græsmo.