Medlemmene i Åsnes Sanitetsforening bidrar med trivsel og informasjonsspredning gjennom hele året i kommunen, men litt ekstra blir det under sanitetens uke. Uka markeres nasjonalt hvert år, men på litt ulike tidspunkter forskjellige steder i landet. I Åsnes blir uka markert i forbindelse med Høstfesten på Flisa denne uka.

- Vi skal stå på stand lørdag under Høstfesten, men kommer også til å stå på stand fredag. Temaet i år retter seg mot førstehjelp og livredning for seniorer. Det går hovedsakelig på dette med å kjenne igjen symptomer på alvorlig sykdom, og hva disse symptomene kan være. Det viktige for oss å nå ut med er følgende: Ikke vent og se - ring 113! Det er alt for mange som utsetter å ta kontakt med lege eller helsepersonell dersom de opplever noe med helsa si, sier Anne Grethe Stræte.

På standen skal de dele ut brosjyrer og snakke om temaet. De har også med seg et plasthjerte som illustrerer hvor hardt du faktisk må trykke dersom du driver med livredning. Hjertet piper når du har trykket hardt nok, og mange lar seg overraske over hvor hardhendt du må være.

- Ellers skal vi informere om hva norske kvinners sanitetsforening bidrar med ellers. Både med donasjon av penger, kurs, aktiviteter for barn og unge og det vi har fokus på i Åsnes. Det blir tombola (loddsalg som trekkes umiddelbart) og enkel servering, sier Stræte.

Aktiv forening

Åsnes Sanitetsforening har nå 75 medlemmer, og Stræte håper at nye kan komme til. Særlig yngre damer ønskes velkommen til foreningen, men alle som vil kan være med.

- Fra kontingenten som betales årlig går 70 prosent tilbake til det lokale laget og tiltak vi jobber med, sier Stræte.

Foruten månedlige medlemsmøter bidrar Åsnes Sanitetsforening blant annet med lesevenn for 1.-klassingene på SFO, kløverturer for pasienter på sykehjemmet og servering på «Pensjonisten». Mer om Åsnes Sanitetsforening får du høre om du stikker innom standen deres i Kaffegata denne helga.