Åsa IL i Hof-Åsa ble stiftet i 1931, og har i år 85-årsjubileum. Det skal idrettslaget markere på søndag fra klokka 12.00 med gratis jubileumskake og kaffe.

- Vi skal ha familiens dag med barneteater her på Åsa Grendehus. Her skal vi ha med noen unger fra idrettslaget som setter opp teater. Det blir dekkdraing, hestekjøring, erteposekasting, hestekokasting og en liten tur rundt i nærområdet med quiz, sier Petter Hande.

Han er leder i idrettslaget, og håper mange kommer. Det har vært markering i Hof-Åsa hvert år, men da har det skjedd nede på stadionområdet.

- Nå tar vi dette på grendehuset, og det er verdt å merke seg. Det blir salg av pølser, brus, kaffe og vafler. Vi håper å dra ut alle generasjoner, og samle en del folk her på søndag, sier Hande.

Holder bygda sammen

Samholdet i bygda mener han er bra, og idrettslaget holder bygda sammen. Idrettslaget arrangerer ting i nærmiljøet, og fungerer nærmest som en velforening i Hof-Åsa. Særlig blant den eldre generasjon er det et stort engasjement.

- Men vi merker at det er et generasjonsskifte. Det er ikke like enkelt å få med folk på dugnad nå som for 30 år siden da jeg flyttet hit. Samtidig har vi en reduksjon i antallet medlemmer, på samme måte som i befolkningen ellers, sier Hande.

Arrangementet på søndag er åpent for alle, og Hande ønsker også folk fra andre bygder velkommen.

- At det kommer folk fra nabobygdene er bare hyggelig, så velkommen skal dere være, sier Hande.