• LIKER SEG: Katrine Hatlevik Sorknes fra Flisa (til venstre) og Anna Kristine Kvisler fra Namnå stortrives i klubben. Katrine har vært med i klubben i 11 år, og Anna Kristine i 7 år.

Det er ikke få svømmetak som er tatt i levetiden til Solør Svømmeklubb. Klubben ble stiftet i 1968, og 50-årsjubileet skal selvsagt markeres. 9. desember blir det både jubileumsmarkering i kantina på Åsnes ungdomsskole, og det blir klubbstevne i svømmehallen.

- Vi må jo markere at klubben er 50 år! Dagen starter med offisiell åpning av jubileet og markering i kantina, og der skal vi få et spennende tilbakeblikk på historien. Lars Petter Heggelund og Ole Christian Damhaug var med i starten, og gir oss mange spennende historier fra klubbens levetid, sier Kjetil Aandstad.

Har betydd mye

Aandstad er langt ferskere i klubben, og har vært leder i et halvt års tid. Selv om han er fersk i svømmeklubben er han godt kjent med hvilken betydning den har hatt for Solør. Ikke bare i forhold til svømmeopplæring, men også i mesterskapssammenheng.

- Klubben har hatt deltakere i VM og OL, og det skal vi selvsagt få høre mer om under jubileumsmarkeringen, sier Aandstad.

Opplegget i svømmehallen 9. desember er åpent for absolutt alle, også de som ikke kan svømme.

- De får utdelt svømmeplater, og får svømme på tvers. Ellers byr vi på quiz, loddsalg og kakesalg. Det blir heat på 25, 50 og 100 meter med stafett og moro. Ta med søsken, onkler, tanter, bestemor og bestefar, sier Mona Ingebretsen, som er leder i jubileumskomiteen.

90 medlemmer i dag

I dag har klubben rundt 90 medlemmer, og det er en aktiv klubb med både barn og ungdom. Klubben trener mandag, tirsdag og onsdag i svømmehallen på Flisa.

- Vi har plass til flere medlemmer, og kursene vi har er veldig populære. Hele tiden er vi på utkikk etter nye instruktører og trenere. Om noen har lyst til å bidra som trener og instruktør er det muligheter til det. Det er åtte ulike kurstrinn hos oss, sier Aandstad.

Som trener og instruktør får man betalt, og man blir sendt på kurs for å lære førstehjelp og livredning. Det kan komme nyttig med senere i livet.

- De som er nysgjerrige på klubben kan sjekke ut vår Facebook-side. Der finnes det meste av info, sier Aandstad.