Lørdag 7. oktober blir det markering mot nazisme og rasisme på Flisa. Gjennom markeringen ønsker deltakerne å vise at dette ikke er velkommen i Hedmark.

- Utviklingen vi ser i Europa er skummel. Vi kan bare se på det som skjedde i Gøteborg. Det var flere hundre nazister som marsjerte i gatene, og heldigvis ble det møtt med massiv motstand, sier Bjørke.

Nå har nazistene begynt å merke seg i Norge, og flere naziflagg har blitt hengt opp, til og med på Flisa. Nå setter hedmarkspolitikerne foten ned for å få en stopp på dette. 

- Det er ikke bare SV som vil være til stede under markeringen. Alle partiene i Åsnes har knyttet seg til markeringen. Det vil være appeller fra nesten alle partiene, sier Bjørke.

Flere kulturpersoner har blitt kontaktet, og på kort varsler har de fått tak i flere som vil underholde denne dagen. Det at folk stiller opp så kort varsel viser at det er godt engasjement rundt temaet.

- Vi har fått tak i Gatas Parlament, og nå har også Daniel Kvammen bekreftet at han kommer. De vil underholde denne dagen, sier Bjørke.

TROR PÅ BRA OPPMØTE

Etter at Hedmark SV la ut et arrangement på Facebook har de fått mange bra tilbakemeldinger.

- Det er vanskelig å si hvor mange som kommer. Vi har et arrangement på Facebook hvor 70 personer har sagt at de skal komme, og rundt 200 som er interessert. Vi håper på rundt 100 til 200 personer, sier Bjørke.

Arrangøren håper også at musikken skal trekke til seg forbipasserende. Sogneprest David André Tys er blant de som skal holde appell, og arrangementet finner sted på Rådhusplassen fra klokka 12.00 lørdag.