Det var varaordfører Kristian Botten Pedersen som tok initiativ til å arrangere Pride i Kaffegata under Vårfesten på Flisa lørdag 27. april. Pride-arrangementet starter klokka 12.15 med opptog fra parkeringsplassen ved det gamle postkontoret, går via rundkjøringa og tilbake til sceneområdet ved Flisa Stormarked. Her skal blant annet likestillingsminister Trine Skei Grande si noen ord, og det er flere som skal holde en liten appell.

Marina Kristensen har bodd i Solør siden 2008, og sto i mars 2016 frem som lesbisk. At Botten Pedersen tok initiativ til Pride setter hun stor pris på.

- Jeg har vært med på Pride i Oslo noen ganger, og her er det flere titusen som deltar. Arrangementet på Flisa blir selvsagt i en helt annen skala, men jeg er veldig glad for at det blir arrangert. Selv har jeg lekt med tanken om å arrangere Pride på Flisa, men det er en stor jobb og jeg er glad andre tar ballen, sier Kristensen.

Sto frem i 2016

Marina fant ut at hun likte jenter da hun var 12 år, men det var først i 2016 hun våget å stå frem som lesbisk. Hun tror mange i Solør er i samme situasjon.

- Det homofile og lesbiske miljøet på Flisa er nok større enn det folk vet. Det er ikke alle som er like åpne på det. Da jeg sto frem gjorde jeg det på Facebook så alle fikk se. Det gikk bedre enn forventet, og jeg er fortsatt den samme Marina, sier hun.

Pride-arrangementet kan være med på å få folk til å stå frem med sin legning.

- Her skal vi feire mangfold og kjærlighet. Pride gjør en forskjell, og folk kan gå i tog og vifte med flagg og være seg selv. Samtidig vet jeg om mange som skal gå i Pride-toget for å vise sin støtte, men som er heterofile, sier Marina.

- For alle

Kristian Botten Pedersen understreker at arrangementet definitivt er åpent for alle.

- Her skal vi vise omverdenen og alle innbyggerne i Solør at vi har plass til alle. Vi er for mangfold og kjærlighet, og det kommer ikke an på om det er en gutt eller ei jente du er glad i. Vi vil at flest mulig skal bo og leve her, sier Botten Pedersen.

Alle som deltar på fylkesmønstringa i UKM får mulighet til å delta i Pride-toget. Det er nemlig pause i programmet mens toget går. Alle som vil delta kan gjøre det. Kom som du er!