• STORT: Her er alle Minihåndballjentene samlet, bak ser vi Mia Hermansson Høgdahl, Heidi Løke (i midten bak) og lengst til høyre Thorir Hergeirsson.
  • ATOLT: Mari Briskerud (til venstre) sammen med landslagssjef Thorir Hergeirsson og ei Minihåndballjente til.

Gjennom et helt år får 16 heldige utvalgte jenter være maskoter for sine store forbilder, Håndballjentene. 

Minihåndballjentene er et prosjekt i regi av Gjensidige i samarbeid med Norges Håndballforbund. 16 jenter fra ulike steder i landet får være maskoter for Håndballjentene, som selv har vært med på å utforme prosjektet. 

- 1.750 jenter søkte om å få bli Minihåndballjente i år. Jentene er i alderen 9-12 år, og har til felles at de elsker håndball, sier sponsorsjef Stian Gørnstad i Gjensidige.

Moro! 

Mamma Hanne Skavåsen Briskerud var selvsagt med da Minihåndballjentene ble presentert, samtidig med at EM-troppen også ble offentliggjort. 

- Nå har vi vært med og avslørt EM-laget, det var moro! Thorir Hergeirsson (landslagssjef) kommenterte at det var vanskeligere å bli en Minihåndballjente, enn å bli med på EM-laget, smiler Hanne Skavåsen Briskerud. 

Det var altså over 1.750 søkere for å bli en av Minihåndballjentene.

- Mari får Thea Mørk som mentor, det er også hun som kommer på besøk til Flisa en gang i løpet av 2019, forteller Skavåsen Briskerud. 

- vil motivere unge jenter

Gjennom året får Minihåndballjentene være med på landslagstuttak, landslagssamling og en landskamp. Det største er likevel å få besøk på trening i sin egen klubb av den landslagsspilleren Minihåndballjenta er maskot for. 

- Med Minihåndballjentene ønsker vi i Gjensidige å løfte fram gleden og positiviteten som er forbundet med lagspill og barneidrett, og ikke minst håper vi å motivere unge jenter til å fortsette å ha det gøy med håndball, sier Stian Grønstad. 

Uttaket er basert på søknad, ikke håndballferdigheter. Dette gir muligheten ikke bare til de som er best på banen, men til alle håndballinteresserte jenter. 

Vi skal følge Mari videre, både på trening og når Thea Mørk kommer på besøk!