• MYE ANNET: Selv om du ikke lenger kan ta ut eller sette inn penger over disk, har de Peter Hansen og de andre ansatte i Sparebanken Hedmark nok å drive med.
  • FORTALTE FOLK: Tirsdag var det utbetaling av pensjon, og May Iren Bråthen serverte vafler og fortalte om endringen som er på gang.

Tirsdag var det pensjonsutbetaling, og Sparebanken Hedmark fant det som en fin anledning å orientere brukerne om endringen som nå er på gang. Fra 14. november blir det nemlig slutt på at du kan ta ut og sette inn penger over disk hos avdelingskontorene i Våler og på Flisa.

- En del opplever det kanskje som litt gruvalt og annerledes. For dem er vi tilstede og hjelper og veileder slik at de skal kunne gjøre disse tingene selv. Gjennom minibanken skal folk kunne ta ut og sette inn penger selv, og denne tjenesten er åpen hele døgnet, sier Emil Rundberget, som er avdelingsleder på Flisa.

Kontanthåndtering var selve kjernen i bankdriften fra gammelt av, men samfunnet er i forandring. Derfor mener Rundberget at dette er et riktig grep å gjøre nå.

- Folk skal fortsatt møte blide folk i disken, men vi har så mye annet vi gjerne vil prate med folk om. Med så gode løsninger på kontanthåndtering er det bedre at dette gjøres i en automatisert tjeneste, sier Rundberget.

Påvirker ikke antall ansatte

Det blir ingen endringer på bemanningssiden som følge av endringen, og Rundberget bedyrer at dette ikke skal påvirke antall årsverk.

- Vi har så mye å fylle dagene med at vi har behov for alle de folkene vi har her, sier han.

For at du skal kunne bruke den nye automaten for innskudd og uttak må du ha et minibankkort. De som ikke har det kan i en startperiode få hjelp av banken, og på denne måten få ut penger likevel.

- Men alle bør få seg et bankkort nå. Det er gjerne de eldste som ikke har det, og vi veileder gjerne hvordan det fungerer. Vi kan også bli med i minibanken så mange ganger kunden ønsker for å komme i gang, sier Rundberget.