• BLANKPOLERT: Bilene tok seg godt ut i sola. Foto: Maren Stenbakken
  • FINE FRONTER: De gamle bilene har et helt annet estetisk uttrykk enn dagens biler. Foto: Maren Stenbakken
  • RØD VOLVO: En rød veteranvolvo sto også parkert utafor gamle Esso.

Arne Sagerud, visepresident i Doorslammers Yankee Car Club, og resten av gjengen i veteranklubben arrangerer veteranbilutstilling under SolørMart'n. 

- Det er veldig mye bil i Solør. Mange biler er ute og kjører, men det står dessverre alt for mange i uthus som ikke blir brukt. Jeg tror det er mange som tar fram bilene for å kjøre på SolørMart'n, vi ser en del biler vi ikke ser ellers. Men det kommer jo flere fra Odalen, Elverum og Hamar også. Alle steder, sier han entusiastisk.

Klubben har trykt opp hele 150 innkjøringsbilletter, og satser på at finværet holder seg utover lørdagen. 

- Vi regner med at det kommer til å bli fullt her, sier Sagerud. 

Det blir utstilling på Esso-plassen med premiering på bilene i to klasser, hvor publikum kan være med å stemme fram bilene. Deretter rundes det av med cruising på Flisa og Gjesåsen.

Historisk navn

Doorslammers Yankee Car Club starta opp i oktober 2013, og henta navnet fra en tidligere klubb på Kirkenær med samme navn. 

- Det var en klubb på slutten av 80-tallet og begynnelsen på 90-tallet, som kalte seg dette. Vi valgte å fortsette med det. Det klinger jo amerikansk. Doorslammers var en type racebil som man kjørte på bane med, med dører man kunne gå inn og ut av. Disse dørene her skrangla og rista litt, ler han.