Åsnes kommune skal altså arrangere «Folkehelseuka 2017» fra 1. til 7. mai, og det er ikke få arrangementer som er på planen. Folkehelsekoordinator Gunvor Husberg Aaslie, kan fortelle om et spennende program:

- Topptursesongen starter jo 1. mai, og i forbindelse med den, har vi en guidet topptur med Knut Aandstad til Gjersåsen. Topptursesongen varer ut september, men de fleste kommer i gang allerede fra starten av. Det kan jo være noen steder det ikke framkommelig på grunn av dårlig føre, det kan folk følge med på våre hjemmesider eller Facebook-side, sier Aaslie.

Det er blir også stolpejaktoppstart 1. mai, noe som er i regi av O-gruppa i Kjellmyra Idrettslag. 

gratis film for alle barn

Det er opplegg for både små og store gjennom hele uka, og tirsdag 2. mai er det stor fokus på barn:

- 2. mai er det «Mini-Røris», da er det barn fra Bashammeren barnehage som sammen med ansatte i rådehuset, skal vise seg fram på Rådhusplassen fra klokka 10.30. Det blir gratis film for alle barn - «Karsten og Petra - ut på tur», vises i Rådhuskinoen klokka 12.00. I tillegg er det treningsveiledning på Myrmoen treningspark fra klokka 15.00 til 16.00, forteller Aaslie.

Lorentz Moe kommer til Åsnes folkebibliotek onsdag 3. mai klokka 18.00, og vil snakke om boka han har skrevet om 50-60 talls musikk, og han vil også spille litt musikk.

- På Idrettsplassen Kjellmyra vil det 3. mai fra klokka 17.00, være sommerleker for alle, det blir hinderløyper og orientering. Idrettsmerket arrangeres av Åsnes Finnskog IL samtidig, sier Aaslie.

Det er flere aktiviteter også torsdag 4. mai, mens det fredag 5. mai er spennende opplegg:

- Det er gratis inngang i Åsnes svømmehall denne dagen! I tillegg arrangerer Ungdomshuset tautrekkingskonkurranse på Televerksbana klokka 15.00. De har utfordret politikere, grenderåd, ansatte i kommune, og handelssenteret til konkurranse, smiler Aaslie.

åpen badstue på lørdag

Lørdag 6. mai er det vårfest i regi av Handelssenteret Flisa:

- Det skjer mye på vårfesten, men i tillegg blir det felles topptur på Kjølaberget, med oppmøte på Rema1000 klokka 16.00. Og ikke nok med det, men Åslia vel har gratis åpen badstu. Damene fra klokka 12.30 til 15.30, mens for herrene er det klokka 15.30 til 19.00, sier Aaslie.

Finnskogkarusellen har løp på Kila idrettsplass søndag 7. mai fra klokka 16.00.

Det er mulig det kommer flere nye ting inn i programmet, og komplett program vil legges ut på kommunens hjemmesider.