• BRATT: Klubben bygde trappa med de beste intensjoner; At folk skal unngå å slå seg i den bratte stien, og at Myrmoen skulle bli mer tilgjengelig for absolutt alle.

Trappa ruver i landskapet. Med sine mange trinn i stål måler den over 25 høydemeter, og trappa ned til Myrmoen på Flisa har blitt svært populær - både av unge, gamle, mosjonister, pensjonister, turgåere, idrettslag og ikke minst, av folk som vil prøve seg på den nye frisbeebana.

Men nå er det stopp. Årsak: Eieren av trappa, Solør Frisbeeklubb har ikke søkt om byggetillatelse.

– Ja, vi var litt dumme, naive og blåøyde. Nå sitter vi med skjegget i postkassa, innrømmer Tore Huuse Øwre, som er en av flere som har bygget trappa på dugnad.

For med en trapp som ligger offentlig tilgjengelig slår strenge lover og regler inn. Derfor skulle klubben ha søkt teknisk etat om byggetillatelse.

– Vi bygde trappa med en tanke om at dette uansett er tryggere enn den skumle, bratte stien i det ulendte terrenget her. Men her har vi bomma skikkelig, og vi beklager til alle.

Nå ber Solør Frisbeeklubb politikerne om hjelp.

– Vi vil høre med dem, om det er noe vi kan få til sammen og om kommunen kan bli med som utbygger. Vi har brukt mye tid og penger, og nå er det svært begrenset med penger igjen. Jeg er usikker på om vi klarer det på egenhånd.

HÅPER PÅ LØSNING i 2020

Trappa er bygget på en god dose dugnad- og lagsinnsats og har hittil kostet klubben over 60.000 kroner. Fortsatt gjenstår noe bygging før den er helt ferdig, og i sommer ble den tatt i bruk til stor glede for svært mange. 

Men i dag preges den av sperringer og flere plakater med store røde bokstaver «STENGT».

– Om en ulykke skulle skje, så stilles det en rekke krav på sikkerhet på et offentlig sted. Derfor er all ferdsel strengt forbudt, og vi oppfordrer alle til å respektere dette. 

Øwre understreker at dialogen med Åsnes kommune er god, og er glad for at de gjorde dem oppmerksomme på saken.

Nå håper han på snarlig løsning, og at trappa kan åpnes igjen for solungene til neste sommer.

– Nå skal vi bruke vinteren godt. Vi skal få på plass byggetillatelse og gjøre nødvendige tilpasninger med blant annet rekkverk på begge sider. Jeg håper virkelig at politikerne blir med - at de ser trappa i et folkehelseperspektiv og at den gjør Myrmoen mer tilgjengelig for alle.

Påtroppende ordfører i Åsnes kommune, Kari Heggelund sier hun ikke kjenner alle detaljene ennå, men at de skal se på saken.

– Dette er leit, og vi må prøve å få løst det på best mulig måte, sier hun til isolør.no.