Det er ikke få skyttertalenter som har trent på Haukåsen Skytebane på Åsnes Finnskog. For at talentfabrikken skal kunne fortsette må det gjøres noe med 100-meteren på anlegget.

- Den er i ferd med å bli totalt ødelagt. Bana er fra midten av 1960-tallet, og vi tror grunnvannet har blitt borte. Setningsskader gjør at bana snart er ubrukelig, sier Yngve Sannvoll i Åsnes Skytterlag.

Å få bana i stand er kostnadsberegnet til 500.000 kroner. Det er mye penger for et lite skytterlag, men heldigvis har to lokale banker meldt seg på med solide bidrag.

Begge bankene er med

- Både Grue Sparebank og Sparebankstiftelsen Hedmark har bidratt med 100.000 kroner. I tillegg har vi opprettet en spleis hvor vi har fått inn mellom 15.000 og 20.000 kroner. Jeg tror nok vi kommer i mål, men det er mye penger det er snakk om her, sier Sannvoll.

Skytterlaget må rive og fjerne alt, og bygge bana opp igjen.

- I stedet for å støpe setter vi dit containere med skiveheis. Det blir rimeligere for oss enn å bygge ny grav, sier Sannvoll.

Målet er at ny 100-meter skal stå klar i løpet av våren på Haukåsen Skytterbane. Sannvoll håper både private og næringslivet har mulighet til å støtte byggingen av ny bane.