• SUPERSELMA: En barnekreftforening som ønsker å gi lysglimt til barn med kreft (FOTO: Bjerkely folkehøyskole).
  • DESIGN FRA FLISA: Vinterstøvlene er designet av Luisa Arango i tagyourshoes på Flisa (FOTO: Bjerkely folkehøyskole).

Superselma-prosjektet er Støtteforeningen for Kreftrammede sitt hovedprosjekt som gir «lysglimt» til barn med kreft og kompetanse til helsepersonell som jobber med barn med kreft.

- Gummistøvelen er designet i samarbeid med Superselma-prosjektet. For hvert par med støvler som selges, gis det prosenter av salget tilbake til Superselma-prosjektet. Bildene på støvlene forteller en historie om kjærlighet og mot, og hvor tøff man kan være når man må, sier Luisa Arango.

- Å få designe en gummistøvel som forteller historien om Selma som slåss mot kreften, har vært noe av det mest givende vi har jobbet med. Det betyr så mye for oss at vi for lov til å dele Selmas historie og gi tilbake til Superselma-prosjektet, forteller Arango.

Det var Frank Rognstad som satte partene i kontakt med hverandre. 

- Frank sa til både Superselma-prosjektet og oss, at vi passet bra sammen til et samarbeid og slik ble det! Så vi satte oss ned sammen og de fortalte meg om historien til Selma. Det er faren til Selma som står bak Superselma-prosjektet og de vil bringe glede til barna som er rammet av kreft. Vi ble enige om at designet på gummistøvelen, skulle være historien til Superselma. tagyourshoes ønsker å lage «glade sko» og prosjektet ønsker å gjøre barna glade, og støvelen skal både fungere til bruk og den skal også fungere for barna og gi de glede, smiler Arango.

lang designprosess

tagyourshoes har med stor suksess tidligere designet en gummistøvel til barn, men denne er til vinterbruk.

- Den er laget av naturgummi, har innerfôr av neopren, ullsåle, refleks bak og anti-skli mønster, sier Arango.

Prosessen med design har tatt sin tid.

- Jeg satte meg ned og tegnet hele historien til Selma, og sammen med fabrikken i Kina gjorde vi en prøve. Det var en veldig lang designprosess, det har nesten gått et år siden vi startet opp. Det er et veldig komplisert design, med mange små detaljer. tagyourshoes vil jo alltid gi noe tilbake til sine kunder, så vi har bestemt at 5% av hvert par støvler som selges, går tilbake til Superselma-prosjektet, sier Arango.

Salget starter i neste uke og det er et begrenset opplag på 500 par støvler.

- Med tanke på at vi gir 5% av salget til Superselma, så håper jeg at alle 500 blir solgt. Det er tre gode grunner til at du bør kjøpe: det går til en god sak, det er glade støvler lagd av en lokal designer og det blir ikke lagd flere enn de 500 vi har nå, sier en engasjert Luisa Arango, i tagyourshoes på Flisa.