• 136 PÅ START I FJOR: Fra starten av fjorårets Risberget Rundt der 136 løpere og vandrere i alle aldre deltok.

Risberget Turforening overtok det tradisjonsrike arrangementet i 2015 og inviterer nå små og store, unge og eldre til årets utgave, som egentlig er den 37. utgaven av Risberget Rundt. Det startet i 1981, men fikk et opphold i 2014 da Risberget IL sa nei til å arrangere.

Også i år blir det barneløp for de opp til cirka 10 år inne på paviljongområdet ved Kynnbrua og det blir valgfritt 5 eller 11 km for de øvrige. Tidtaking kun for de som ønsker det på 11 km. I fjor vant Monika Kørra og Ola Korbøl det 11 km lange, fine skogsløpet som går på fine stier og litt skogsveger.

- Målet vårt er først og fremst å få flest mulig til å delta, å ta aktivt del i den fine løypa vi har i Risberget, sier lederen for turforeningen og arrangementet, Erik Øsmundset.

Oppfrisket med gul maling og merker

Han har solide støttespillere i Mats Bergstrøm, Bjørg Risberg, Torleif Bølla og Jan Bølla når arrangementet avvikles.

- Vi har nå frisket opp merkingen av hele 11 km-runden med gul maling og merker, slik det var for noen år siden, sier Øsmundset som ønsker velkommen til Risberget og Kynnbrua lørdag den 14. juli.

I år nesten ei uke senere enn vanlig, men Risberget Rundt har alltid vært arrangert den andre lørdagen i juli, så da ble det den 14. juli denne gang. Ei fin tid for de som er på ferie til å dra innom Kynnbrua og Risberget for en trimtur.