SolørMart'n ønsker å ha et bredt tilbud for alle aldre. Et av de nye tilbudene i år er fredagskvelden som byr på rock'n'roll med Dirty Deeds og Malossi. Malossi har sine røtter fra Solør, og synger hardrock på solung. Dirty Deeds er kjent for sine gode AC/DC-tolkninger.

- Detta trur je blir gærarti. Vi skal ta musikken hematt, og nå synger vi jo på solung også. Dette har vi virkelig sett frem til i lengre tid, sier Roy Møllerud i Malossi.

Mer troverdig nå

Siden 2002 har Malossi fremført sine tungrocklåter på engelsk, men i 2016 bestemte bandet seg for å gå en litt annen veg. To av bandets fire medlemmer kommer fra Åsnes, og ved å synge på solung håper de at bandet skal oppleves litt mer troverdig.

- Responsen er større nå enn den var tidligere. Vi fremstår mer troverdig når vi synger på dialekt, og jeg håper at mange som besøker SolørMart'n vil kjenne seg igjen i tekstene. Inspirasjon til låtene henter vi jo ofte hjemmefra, sier Møllerud.

I tillegg til Roy Møllerud og Tommy Hylden fra Åsnes, består bandet av Øyvind Minsaas fra Elverum og Pål Salvesen fra Oslo. Med ny stil begynner det å tikke inn flere spillejobber for bandet.

- Vi spilte nylig på Soundgarden i Elverum. Etter mart'n skal vi ta turen til Martins Pub på Lillestrøm. Booking jobber vi med kontinuerlig, og det er en artig tid for oss i Malossi nå, sier Møllerud.

- Det blir ikke for heftig for mart'nspublikumet da?

- Nei, det tror jeg går veldig fint. Tekstene våre er lokale, og jeg tror mange kjenner seg igjen. Dette er så lokalt som det kan få blitt, og det er mange i Solør som liker litt heftigere musikk, sier Møllerud.

Spilte på Utsikten 

Nå er han spent på hvor mange som kommer. Sist Malossi spilte i Åsnes var på Utsikten for rundt 12 år siden. At de nå deler scene med Dirty Deeds gjør Møllerud optimistisk.

- Det må jeg vi er en glimrende booking. Dirty Deeds er et veldig bra AC/DC-coverband, og det blir stas å få dele hovedscena med dem, sier Møllerud.

Dirty Deeds gjør et forrykende AC/DC-show og spiller låter fra hele AC/DC-katalogen Fra første album hvor Bon Scott synger, til siste album «Black Ice» med Brian Johnson, som tok over mikrofonen etter at Bon Scott døde i 1980. I fjor feiret bandet 20 år på vegen.