• GARASJEN: Ronny Grenberg foran garasjen ved Bjørkheim der du kan levere til loppemarkedet.

Dette blir et loppemarked med et litt spesielt formål, og det skal arrangeres under høstfesten på Flisa 22. september. 

- Vi satt i et styremøte i hovedlaget i Flisa AIL for en stund tilbake og snakket litt om utfordringene noen har med å være med på alle aktiviteter. Det koster jo litt å være med, og da kom tanken opp med at vi skulle starte et fond. Fondet skal generere noen inntekter som gjør at alle kan få være med på de aktivitetene de har lyst til, forklarer Ronny Grenberg i styret i Flisa AIL. 

«Alle kan delta»

Hele konseptet med loppemarkedet og fondet kaller idrettslaget «alle kan delta». 

- Det går både på de som kan søke fondet om penger for å kunne delta på aktiviteter og det gjelder også de som kan levere inn ting til loppemarkedet, fortsetter Grenberg. 

I dag kan det søkes NAV om hjelp til å dekke aktivitetsgebyr for eksempel, hvor går grensa for om man skal søke NAV eller dette nye fondet?

- Vi skal gå i dialog med NAV om dette, slik at vi får klare retningslinjer. Tanken er at hvis det ikke er velvilje hos NAV, så skal dette fondet være et alternativ i alle fall. Det er hele tanken vår rundt dette, smiler Grenberg. 

Allerede førstkommende onsdag (23. mai) kan det leveres inn til loppemarkedet. 

- Vi tar egentlig i mot det meste og de fleste har noe stående som kanskje andre har bruk for. Det er mange som skal rydde i garasjen, i kjelleren eller på loftet nå, og ser kanskje noe som er lite brukt og de selv ikke kommer til å bruke noe mer. Det tar vi mer enn gjerne i mot, men i hovedsak ønsker vi sportsutstyr - men vi tar også i mot andre ting som andre kan ha bruk for, forteller Grenberg. 

- alle inntekter går til fondet

Loppemarkedet blir en «vinn-vinn-vinn situasjon», du får ryddet hjemme samtidig som andre kan ha bruk for det og det kan generere inntekter til fondet.  

- Alle inntekter går til fondet, og vi tar gjerne i mot det som folk tror at andre kan ha behov for. Er det noen som har en gammel sykkel stående, så er det alltids noen som har en campingvogn et sted som de skulle hatt en sykkel til. Vi tar i mot det meste med stor takk, sier Grenberg. 

I tillegg til onsdag 23. mai, kan det også leveres ved garasjen på Bjørkheim 13. juni, 20. juni og 22. august. 

- Ta med det du ønsker å levere til garasjen på Bjørkheim (ligger ned mot Myrmoen), den brune garasjen er åpen fra klokka 17.00 til 18.00 disse dagene. Vi håper mange vil bidra, avslutter Ronny Grenberg.