• BLIR SOLUNG: Knut Annerud fra Gjøvik blir med Kjersti hjem til Gjesåsen, og blir dermed solung.

Kjersti Gram Lindstad tar med seg mann og barn fra Gjøvik og flytter hjem til Solør. Hun har tatt over Kornstad Gård i Gjesåsen, hvor det nå bygges klatrepark.

- Vi har nettopp tatt over gården der jeg er oppvokst, og vi ønsker å dele gården med bygda vår. Vi har ikke kjennskap til veldig mange fritidstilbud i Solør-kommunene. Derfor ønsker vi å bidra med ett nytt tilbud som «alle» kan benytte seg av, sier hun. 

HJEMBYGDA PÅ KARTET

På sikt er målet med klatreparken å trekke flere turister til Solør, Åsnes og Gjesåsen. Lindstad ønsker å sette hjembygda på kartet. 

- Det er også ett mål å kunne bidra positivt i forhold til forebyggende helsearbeid. I tillegg har vi ett mål om å kunne tilby overnatting på gården, og kanskje en liten gårdskafe med butikk. Det er drømmen, smiler hun.  

Klatreparken som nå er under bygging i Gjesåsen består av flere ulike løyper, med forskjellige vanskelighetsgrader. Man må bruke klatreutstyr for å begi seg ut i løypene. Lindstad ønsker ikke å gå inn på eksakt hvor mye som er investert i parken, men bekrefter at beløpet er sjusifret.  Deler av prosjektet er finansiert gjennom bygdeutviklingsmidler fra Innovasjon Norge.

FAMILIEPARK

- Her kan alle fra 2 til 100 år ha det gøy, og vi syns det er fint at hele familien kan gjøre en felles aktivitet der både store og små opplever utfordringer og mestring. Først og fremst er klatring gøy! I tillegg er klatring en aktivitet som har positiv effekt på både fysisk, psykisk og sosial helse for både barn, ungom og voksne, i følge Kjersti G. Lindstad. 

Hun er utdannet sykepleier og har 14 år i den behandlende delen av helsevesenet bak seg. I det senere har hun hatt ett ønske om å kunne jobbe mer forebyggende.

- Derfor tar jeg nå videreutdanning for å bli helsesøster, og jeg gleder meg til å kunne bruke fagkompetansen innen folkehelse og forebyggende helsearbeid, samt mitt engasjement for bygdelivet til å bidra med noe positivt for lokalsamfunnet, forklarer hun.

UNIKT TILBUD 

Med seg på laget hun engasjerte mennesker som med sin kompetanse vil være viktig for klatreparken og de som ønsker å benytte seg av denne. Tilbudet er unikt i Solør-sammenheng og man må helt til Ringsaker for å finne noe tilsvarende. 

- Man må til Helgøya klatrepark i Ringsaker. De har også noen klatreløyper i Odalen. Ellers er det sommerparken i Oslo og Klatring på Grensen i Halden, sier hun. 

Kornstad gård ligger idyllisk til med Gjesåsberget i bakgrunnen, og en flott utsikt utover Gjesåssjøen og frodige jorder.