Lokalradioene i Hedmark og Gudbrandsdalen har i en årrekke bidratt med penger til TV-aksjonen. 2019 ble intet unntak, men bidraget ble i år større en tidligere. Det fordi fylkesskiltene på Mjøsbrua skulle auksjoneres bort.

– Som det ligger i navnet driver HedmarksRadioene AS radio i hele Hedmark. Nå som Hedmark snart blir historie tenkte vi det var fint å sikre seg fylkesskiltet som et minne. Samtidig støtter vi en god sak, sier Bjørn-Martin Brandett, som er daglig leder i HedmarksRadioene AS.

Selskapet driver åtte lokale radiostasjoner i Hedmark, én i Gudbrandsdalen og relanserer 1. november en regional julekanal for Innlandet. Ferske lyttertall som kom mandag viser at kjeden har nær 52.000 ukentlige unike lyttere i Innlandet.

– Hva vi skal gjøre med skiltet har vi ikke bestemt enda, men det blir nok hengt opp på ett av våre fem avdelingskontorer. Det er vel ikke usannsynlig at Hedmark-skiltet som står på Mjøsbrua blir å finne på hovedkontoret vårt på Flisa, sier Brandett.

Enn så lenge henger skiltet på samme plass. Det er først etter 1. januar 2020 når Hedmark blir historie at HedmarksRadioene AS overtar eierskapet til skiltet. De 22.000 kronene som selskapet ga for skiltet er imidlertid på veg til TV-aksjonen og CARE.

Hedmarks fylkesvåpen viser tre barkespader, siden Hedmark er et av Norges mest skogrike fylker. Fylkesvåpenet ble vedtatt ved kongelig resolusjon i 1987.