Tirsdag offentliggjorde Flisa Håndball og Grue IL Håndballgruppe at de nå går sammen om å danne lag i Lerøy-serien. Laget vil bestå av jenter født i 1998, 1999 og 2000. 

- Det blir en treningsgruppe som skal trene sammen på en annen måte, rettet mot et høyere nivå, forklarer hovedtrener, Stein Johannesen.   

Målet med samarbeidslaget er spillerutvikling og å skape noe i Solør.

UTVIKLER SPILLERNE DER DE BOR

- Vi ønsker å kunne å utvikle spillere der de bor og å gi et bedre klubbtilbud uten at det medfører mer pendling for spillerne. Det er treårig avtalte og målet er å bli gode nok til å kvalifisere oss

Laget er knyttet opp til kvalifiseringen til Postenligaen for jenter 18. I denne ligaen er det helt vanlig med samarbeidslag av denne typen. På dette nivået er det vanlig å trene fra 12 til 20 timer i uka. 

- Dette er jenter som har spilt håndball siden de var små. Samtlige av de eldste går toppidrettslinja på videregående og satser stort på håndball, forklarer Johannesen. 

Kvalifiseringen til Lerøy-serien går i år fra 9. til 10.  september, hvor målet på sikt er å kvalifisere seg.  

Tirsdag kveld hadde laget sin første samling i Gruehallen, hvor nærmere 30 til 40 ivrige håndballjenter var med. 

ERFAREN TRENER

De to klubbene er godt fornøyd med å ha sikret seg Johannesen som trener. 

- Vi er så heldige å ha på plass en av distriktets beste spillerutvikler som hovedtrener, sier Ragnhild Vangerud, Styreleder i Grue IL Håndballgruppe, til iSolør.no.