• GAVMILDE: Det er Lions i Våler som har gitt en kjempegave på 150.000 fordelt på 3 år, til ungdomsrådet i Våler.

Det er allerede kjøpt inn prosjektor og stort lerret, som er montert opp på Nabo'n i Våler. Nå er det opp til ungdommene selv, hva de ønsker å bruke dette til. Og ikke nok med det, alle som registrerer seg og får et «ungdomskort» - får rabatt på 20% på det de kjøper hos Nabo'n. Rabatten er et spleiselag mellom Våler Lions og Nabo'n.

- Vi i Våler Lions ønsket å gi et tilbud til ungdommen i Våler, og vi ble enige om 150.000 kroner fordelt på 3 år. Nabo'n har stilt sine lokaler til disposisjon for ungdommen, og det synes jeg er kjempebra! Det er ikke all verdens tilbud til ungdommen i Våler, i alle fall ikke for de som ikke driver med idrett. Det er viktig for oss at også de ungdommene får et tilbud, sier Arnfinn Husom i Våler Lions. 

Våler Lions står altså bak prosjektor og lerret, i tillegg til at de sponser rabatten på «ungdomskortet».

- mange har allerede registrert seg

Joachim Haug hos Nabo'n, kan fortelle at det allerede er flere ungdommer som har registrert seg.

- Vi inviterer ungdommen hit tirsdag 23. mai til en «kickoff», for å markere at vi er i gang. Da kan de registrere ungdomskort og diskutere hvordan prosjektor og lerret skal brukes. Dette gjelder altså for ungdom mellom 13 og 18 år, forteller Haug. 

Flere av ungdommene har allerede kommet med ønske om at det skal vises fotballkamper på lerretet. Det har også kommet ønsker om filmkvelder, og det kommer sikkert flere ønsker 23. mai.

- for alle ungdommer

Malin Thobru er leder i ungdomsrådet og veldig spent på hvordan dette blir framover.

- Jeg er spent ja, men jeg tror det blir veldig bra. Vi har hatt flere møter i ungdomsrådet, og med Våler Lions. Jeg har allerede ordnet meg ungdomskortet, og dette blir noe for alle ungdommer. Dette er noe som passer for alle! Tidligere har de som ikke driver med idrett, bare vært på Kiwi. Nå blir det mulig og treffes på et hyggelig sted som Nabo'n, og ha det sosialt og trivelig sammen, sier Thobru. 

Det har allerede vært et felles møte for alle ungdommene i Våler.

- Vi har fått masse innspill allerede, noen ønsket seg bretttspill, det var forslag om å ha kurs i f.eks strikking eller sjakk, forteller Thobru.

Fram til nå har dette vært et tilbud for ungdommen i Nabo'ns vanlige åpningstider.

- Etter hvert får vi se om vi kan sette opp noen faste kvelder, hvor det bare er ungdommen som er gjester. Da kan vi eventuelt lage en spesiell meny eller bestemme hva som skal vises på lerretet, forteller Haug fra Nabo'n.

- viktig å komme med ideer!

På kickoff-møtet 23.mai, er det viktig at ungdommen møter opp.

- Nå er det viktig at ungdommen kommer, og ikke minst at de kommer med sine ideer. Det er ingen idé som er «dum», kanskje er det flere som har tenkt på det samme. Her blir alle ideer tatt i mot, så må vi sette oss ned og se hva som er gjennomførbart. Men det er viktig at dette skal skje på ungdommenes egne premisser, ikke hva vi voksne tror at ungdommen ønsker, sier Husom i Lions.

Det har også kommet et ønske om egen bærbar PC, og det skal Våler Lions også ordne!

Våler Lions og Nabo'n ønsker begge å bidra til forebyggende arbeid mot rus for barn og unge, og i dette tilfellet gjelder det altså ungdom mellom 13 og 18 år. 

Prosjektet har kommet godt i gang, og presidenten i Våler Lions er imponert over ungdommene.

- Malin og ungdomsrådet har gjort en kjempejobb, sier Husom i Lions.

Det har allerede kommet mange ideer til ungdomsrådet.

- Ja, vi har en plan for det skal skje videre som er gjennomførbart, men vi ønsker enda flere ideer og håper så mange som mulig kommer på tirsdag, sier Malin Thobru, leder i ungdomsrådet i Våler.