• PÅ JOBB: Lilleåsen var på jobb for SolørRadioen da ordfører Wenche Huser Sund plutselig måtte lure han inn i teltet. Her sammen med Stein Amundsen fra Kirkenær Handelsstand litt tidligere på dagen.
  • SOLID INNSATS: Bjørn Aurbekkholen fikk Hederskruset til Grue Idrettslag for sin solide innsats i en årrekke. Her tildelt av Roy Bråten.

Selv om regnværet satte en demper på Sankthans-festen på Kirkenær fredag, var det stappfullt i teltet. Her ble det servert kake fra Evensens Bakeri & Conditori, gospelkoret Shine underholdt, den nye rådmannen ble presentert og flere priser ble tildelt.

Blant de gjeveste prisene denne kvelden var Grueprisen 2016 fra Grue Sparebank, og det var Erik Furulund som annonserte hvem prisvinneren var denne gangen.

Var på jobb

Noen minutter tidligere fikk ordfører Wenche Huser Sund det svært travelt med å spore opp vinneren. Han var nemlig på direktesending for SolørRadioen, og ordføreren måtte finne på en smart måte å lure han tilbake i teltet på. Det klarte hun!

- Prisvinneren hjelper både unge og gamle, og underholder pensjonister og andre med sin sang og musikk. Han har gjort en stor innsats med leksehjelp blant våre nye landsmenn, og har betydd mye for mange. Ikke minst har han vekket Solør gjennom sin radiosending på juleaften i 21 år, sa Erik Furulund, da han annonserte at prisvinneren var Knut Lilleåsen.

Knut selv ble virkelig tatt på senga, og ante ingenting om hva som skulle skje. Han satte stor pris på utmerkelsen, og måtte tørke noen tårer på scena før det synlige beviset ble vist frem.

- Dette hadde jeg virkelig ikke trodd, sa Lilleåsen etter tildelingen.

Hedret av idrettslaget

Bjørn Aurbekkholen vant Hederskruset til Grue Idrettslag. Han har gjort en solid jobb for idrettslaget i en mannsalder.

- Aurbekkholen har bidratt i Grueturneringen gjennom mange år, og sørger for plenklipping av våre fotballbaner annenhver dag gjennom hele sesongen. Han tar godt vare på utstyret vårt, og ryktene skal ha det til at han ikke får tid til å klippe hjemme. Den plenen må kona ta seg av, lo Roy Bråten.

Andrevinnere var Alex Koslowski og Sivert Opsahl Gjermshus som fikk idrettsstipend. Sindre Kløften og Lars Henriksen vant kulturstipend.