• FORHÅNDSSTEMME: Avlukket er klart for de som ønsker å forhåndsstemme på servicetorget i Grue rådhus.

Lill Kristin Fjeld startet som politisk sekretær fra 1. juli, men har jobbet i både Åsnes og Grue kommune en årrekke. 

- Dette blir jo mitt første valg som ansvarlig! I Grue kommune har vi 5 valgkretser: Kirkenær, Grinder, Namnå og Refset, der åpningstidene valgdagen 11. september er fra klokka 10.00 til 20.00, mens i den siste valgkretsen på Svullrya, er det åpent fra klokka 12.00 til 20.00. Tidligere har det vært 2 valgdager, med åpent både søndag og mandag, men fra og med i år er det kun mandag som blir valgdag, forteller Fjeld. 

Har du problemer med å møte opp på selve valgdagen, er det åpnet for å forhåndsstemme. 

- Forhåndsstemminga åpnet allerede 10. august, og du kan fortsatt forhåndsstemme fram til fredag 8. september klokka 16.00. Du kan forhåndsstemme her på rådhuset, i biblioteket/servicetorget, i de vanlige åpningstidene. På tirsdager er det åpent helt til klokka 19.00, mens lørdag 2. september mellom klokka 10.00 og 14.00, er det også muligheter. Du kan også forhåndsstemme i en annen kommune enn der du bor, så lenge du har med deg valgkort og legitimasjon, forklarer den nye politiske sekretæren. 

- husk gyldig legitimasjon!

Et valgkort er ingen personlig identifikasjon, så husk å ta med deg gyldig legitimasjon i tillegg.

- Ja, husk det! Blir du ikke gjenkjent der du stemmer, så må du ha med deg legitimasjon. Gyldig legitimasjon er pass, førerkort eller bankkort med bilde. Du KAN stemme selv om du skulle ha glemt valgkortet, men da må du ha gyldig legitimasjon. Vi anbefaler alle om å ta med valgkortet uansett, da blir jobben enklere for stemmestyrene og det går fortere for deg også, hvis det blir kø på valgdagen, oppfordrer Fjeld.

Lill Kristin Fjeld overtok rollen etter Hans Kalleberg, som hadde jobben i en «mannsalder».

- Hans har stilt seg til disposisjon hvis jeg skulle trenge det, og det setter jeg veldig stor pris på!. Han har vært helt suveren til å legge igjen dokumentasjon, maler og annet han visste jeg trengte nå til valget. Hans har også vært så raus, at han har sagt det er bare er å ringe, så stikker han innom hvis det er noe jeg trenger hjelp til, og det er jeg selvsagt veldig takknemlig for, smiler Fjeld. 

Fjeld har selv allerede forhåndsstemt, både for at det er travelt på valgdagen, men også for å teste systemet. 

- Ja, det er allerede unnagjort. Jeg både gleder og gruer meg til valgdagen, men mest så gleder jeg meg og både håper og tror at dette skal gå bra! sier Fjeld. 

Hun har allerede flere valg bak seg i stemmestyret fra Grinder krets, så alt blir ikke helt nytt for den nye politiske sekretæren i Grue kommune - tross alt.