• ALT FØLGER MED: De nye eierne av hotellet vil få med alt inventar, og Kynbråten mener det bare er å fortsette driften allerede neste dag.

Prisantydningen på Heia Hotell er på 5.950.000 kroner. Svein Terje Kynbråten er daglig leder på hotellet, og også inne på eiersiden med flere andre. Han forteller at hotellet har blitt påkostet omlag 10 millioner kroner siden de startet opp driften i dagens form i 2005.

Kynbråten tror nok at salget kommer overraskende på mange, men at det er versert noen rykter om at noe var på gang.

- Jeg har drevet her i 13 år nå, og mer eller mindre bodd på hotellet. Det er nok jeg som har flest overnattingsdøgn på Heia Hotell, smiler Kynbråten.

Skyldes ikke underskudd

13 år med jobbing dag og natt tærer på, og er én av hovedårsakene til at eierne nå ønsker å selge. Fjorårets underskudd på omlag en halv million kroner er ikke årsaken.

- Det var flere forhold som spilte inn i fjor. Blant annet har vi pusset opp litt innvendig, bygd opp ei trapp, og vi måtte tapsføre 100.000 kroner fra et selskap som gikk konkurs. De siste årene har vi ellers levert et lite overskudd, og det skal vi klare i 2018 også, sier Kynbråten.

Heia Hotell selges som det er, og alt inventar følger med. For en ny eier er det bare å overta nøkkelen, og fortsette driften der de gamle slapp.

- Det er bare å åpne igjen dagen etter. Belegget er bra, og vi har mange bookinger fremover. Det er bestillinger helt frem til 2022, og kundene trenger ikke å bekymre seg. Vi kjører driften som vanlig til en ny eier er på plass, og skal sørge for at kundene blir ivaretatt, sier Kynbråten.

- Familiebedrift?

Kynbråten tror det kan være mange aktuelle kandidater til å overta hotellet, og kanskje er det en familie som bør overta.

- For eksempel kan det være en fin familiebedrift. De som skal drive må ha stå-på-vilje, og kan ikke telle timer. Dette er en jobb 24/7, men det ligger en del muligheter i hotellet. Jeg håper noen vil kjøpe det og drive det videre, sier Kynbråten.

Hotellbygningen ble betydelig modernisert da dagens eiere tok over eiendommen i 2005.

- Viktige fasiliteter og tekniske krav ble innfridd, med for eksempel ny brannvarsling og overrislingsanlegg, ventilasjon, nytt storkjøkken, ny elektrisk kabling i fellesareal, nye toalettrom i fellesareal og en stor flott terrasse på 260 kvm. på solsiden av bygningen, heter det i salgsannonsen.