Nye eiere kom inn i Lena Maskin i 2016, og det har gjort at det er en helt annen optimisme i selskapet. Familien Storihle har solgt sine aksjeposter til Norwegian Agro Machinery, som igjen er eid av Danish Agro. Det vil si at det er et stort antall danske bønder som nå har kjøpt opp familiebedriften i Norge.

- Det siste halve året har det virkelig skjedd ting hos oss. De nye eierne kom inn 1. september, og vi startet å føre Claas fra 1. oktober. All endring vil jo som regel være positiv, og for vår del har dette blitt veldig bra, sier Arne Egil Retteraasen.

Han er avdelingsleder for Lena Maskin i Våler, og ser positivt på eierskiftet som skjedde i år.

I Våler har de ansatt to nye personer, og ser positivt på fremtiden.

Ansetter for å utvikle

- Vi har ansatt mer folk som var nødvendig for å utvikle oss. Det er én selger på formarkedet og én delelageransvarlig på ettermarkedet. Vi dekker et stort distrikt fra Drevsjø i nord til Eidskog i sør, og dette var nødvendig for at vi skal kunne vokse videre, sier Retteraasen.

Selv om det har kommet inn nye eiere er det ingen planer om å endre navnet på bedriften. 

- For kundene skal dette ikke merkes noe særlig. Vi har mer kapital i ryggen som er helt avgjørende i denne bransjen, og for kundene betyr det sikkerhet. Lena Maskin skal fortsatt være i Våler, sier Retteraasen.

Åtte avdelinger totalt

Det skjer også mye spennende ellers i landet i kjeden. Flere nye avdelinger er på gang. 1. november overtok Lena Maskin en bedrift i Namdalen, på Jessheim er det opprettet ny avdeling og likeså på Hønefoss. Totalt er det nå åtte avdelinger av Lena Maskin i Norge.

- Fremtiden i Solør ser vi veldig bra på. Her har vi landets potet- og kornkammer. At det skal bli vanskelig å fortsette i Solør har jeg ingen tro på. Med nyansettelser og det potensialet vi har ser vi veldig positivt på fremtiden, sier Retteraasen.