– Nå har jeg holdt på i 12 år i denne butikken her, så nå gir jeg meg mens leken er god og går ned med flagget til topps, sier daglig leder og eier, Anne-Birgit Enger.

Solør Interiør på Flisa Stormarked er snart historie etter en drøy måned med opphørssalg. Gardiner, puter, dyner og ulltepper har gått unna, og det er Enger glad for.

– Jeg er skikkelig glad for alle som kommer innom og hjelper meg med å tømme butikken. Jeg setter også stor pris på alle tilbakemeldingene fra folk.  

Det er økt netthandel som er mye av årsaken til at Solør Interiør nå stenger dørene. Ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at åtte av ti nordmenn har handlet på nett det siste året.

– Jeg tror ikke dette har noe med markedet på Flisa eller distriktet å gjøre. Det å drive med interiør er vanskelig overalt for trenden og utviklingen i varehandelen er ganske tydelig - den går ned. Derfor har jeg gjort en totalvurdering. Jeg har ikke tenkt til å bli med i dragsuget.

Det er ikke satt noen konkret dato for når Solør Interiør stenger for godt, men hun holder dørene åpne en god stund framover. Og hva Enger skal gjøre er heller ikke sikkert. 

– Det vet jeg ikke ennå, så det blir spennende å se!