Lars Martin Myhre er en kjær og kjent artist for mange. Han har gitt ut flere soloplater, og er kjent fra sitt 31 år lange samarbeid med Odd Børretzen. Sammen har denne duoen mottatt ikke mindre enn fire Spellemannspriser og en nominasjon.

- I år er det 43 år siden Lars Martin Myhre begynte med musikk på heltid, og han har hatt en mangfoldig karriere: Han har komponert film- og teatermusikk, han har deltatt på nærmere 70 plater, han har samarbeidet med utallige andre artister (blant annet Arild Nyquist, Palle Mikkelborg, og Halvdan Sivertsen), og oppnådd et platesalg på nærmere 500.000 enheter, forteller Borghild Glorvigen i Musikkens Venner. 

«Melodiens mester»

Lars Martin Myhre er artist, musiker, komponist og produsent, og er født i 1956.

- Du har helt sikkert hørt sanger av Lars Martin Myhre. Det er han som er mannen bak sanger som «Deja vu», «Trøstesang», «Hun lignet på en som var pen», «Oppbrudd igjen» og «Skip som møtes i natten», og mange mange flere. Sangene til Lars Martin spilles til stadighet på NRK P1, fortsetter Glorvigen. 

Lars Martin Myhre omtales ofte som en «melodiens mester». Nylig mottok han Alf Prøysens ærespris. Juryen uttalte bl.a. at man hos Lars Martin Myhre finner en «eksepsjonell finesse, kunstnerisk finurlighet, beundringsverdig musikalitet, smittende engasjement».

Hans soloplater har fått strålende mottagelse av både publikum og anmeldere, også hans seneste «Hans Majestet» (2016):  

Viser/Visor: «en innertier for liebhabere av melodisk visekunst».

Tor Hammerø: «en av de viktigste stemmene i norsk musikkliv».

The Wilhelmsens: «Hans Majestet er rett og slett et album å bli glad i».

SWIT (Irl.): «Gorgeous…Beautiful music!»

FOLK magazine (Tyskland): «Rett og slett genialt»  

 

Samarbeidet med Odd Børretzen

9. juni 1981 ble det inngått et samarbeid som senere skulle sette kraftige spor i musikk-Norge.

Duoen Odd Børretzen/Lars Martin Myhre hadde sin første spillejobb i Sem kretsfengsel. I følge Myhre et trygt sted å debutere: «I tilfelle skandale ville det jo ikke «komme ut» på en stund». Det ble ingen skandale.

Duoen begynte snart å produsere en rekke låter, spesielt for NRK, i tillegg til en mengde spillejobber. Det vil kanskje overraske noen at duoens største «hit»; «Noen ganger er det all right» ble skrevet så tidlig som i 1984 (til Risør trebåtfestival).

Etter 14 års samarbeid klarte Lars Martin endelig å overbevise Odd om at det var et poeng å spille inn en plate. I duoens interne gjettekonkurranse om platesalg ble det ikke utropt noen vinner – Odd tippet 800 eks. og Lars Martin 1400 (i ungdommelig overmot). «Noen ganger er det all right» kom ut i september 1995. Plata satt rekord på VG- lista med 98 uker og har solgt i nærmere 150.000 eks.(foreløpig).

Duoens andre plater «Vintersang» (1997), «Kelner!» (2002) og «Syv sørgelige sanger og tre triste» (2008) har også blitt store salgssuksesser.

- Velkommen til Victoria Hotell på Flisa! Vi i Musikkens Venner gleder oss til konsert med Lars Martin Myhre, sier Borghild Glorvigen.