Det begynner virkelig å svinge for Spelloppmaker. Spillejobbene tikker inn, og selv om flesteparten av jobbene fortsatt er på Østlandet begynner det også å bli jobber å hente på Vestlandet. Nylig var bandet i Hardanger og spilte.

- Det var veldig artig, og låtene våre fungerte bra i Hardanger. Jeg tror nok at vi er litt samme folkerasen her og der. Vi bor på små steder, og når det skjer noe kommer alle, sier vokalist Henrik Berg Enger.

Slippes fredag

Fredag 8. mars slipper de singelen «Frå første blikk», som er en fengende låt som handler om nettopp det tittelen sier.

- Låta handler om å møte noen på en pub for første gang. Så blir det kjærlighet ved første blikk. På coveret er det bilde av to tomme stoler og to tomme glass. De to har gått et annet sted for å finne på noe annet, smiler Berg Enger.

Det er heller ikke lenge siden bandet slapp «Mellom bakketopp og fjord», og det er mer på gang.

- Ja, vi jobber med en ny låt som slipper i juni nå. Og det kommer også en låt rett etter sommeren. Mye er på gang, og vi har nå rundt 25 egne låter som vi kan spille ute på konsert, sier Berg Enger.

Utsolgt på danskebåten

Lørdag 9. mars arrangeres det bygderockcruise på Stena Saga, og ett av bandene som skal spille er Spelloppmaker. De andre er Byting, Too Far Gone, Sjuende far i huset, Ugras, Oddbjørn Holla og Terje Schrøder duo. Det finnes ikke billetter å oppdrive til båten.

- Stena Line-konserten er utsolgt, og det er utrolig artig. Det virker også som om mange solunger tar turen, så det blir veldig bra tror vi, sier Berg Enger.

15. mars går turen til Hamar kulturhus, og 16. mars til Kvinesdal. Jobbene tikker inn for Spelloppmaker, og bandet ser optimistisk på fremtiden.