I snart to år har butikken Mellem Gårdsmatutsalg fungert som turistinformasjon i Åsnes. Her yter innehaver Eva Molberg og hennes stab service med å fortelle turister hva Åsnes har å by på.

- I år har det vøri gærmie fælk innom, smiler Eva Molberg.

De besøkende som kommer innom turistinformasjonen kommer fra Norge, Sverige, Nederland og Tyskland for å nevne noe. Noen kommer for å få en matbit og skravle litt, mens andre lurer på kjøreruter og overnattingsmuligheter.

- Vi prøver å formidle de overnattingsstedene vi vet om, men det kunne klart vært flere av disse, sier Molberg.

Hun mener turistinformasjonen styrker Mellem Gårdsmatutsalg, og tror de som kommer innom er fornøyde også. Om det er langt flere turister i Solør i år vet hun ikke, men det har ihvertfall vært en solid økning hos dem.

Bra beliggenhet

- Beliggenheten til butikken er god der den er et naturlig blikkfang like ved rundkjøringa, og besøket er godt, sier Tor Jostein Sørlie i Åsnes kommune.

Han er fornøyd med tilbudet, men skulle ønske at enda flere som driver med turistbasert virksomhet melder fra til turistinformasjonen.

- Det som mangler er rett og slett faktaopplysninger fra alle aktører innenfor arrangement og i turistnæringa i kommunen. Det gjelder både dem som driver med opplevelsesbasert reiseliv og dem som tilbyr tak over hodet og mat på bordet, sier Sørlie.

Mens noen har planlagt ferieturen sin gjennom Solør godt, er det ikke alle som har gjort det. Det er her viktigheten av en god turistinformasjon kommer inn.

- De som kjører gjennom kommunen og spontant bestemmer seg for å bli en stund. Hvis disse vil ha mat og husly, eller vil vite om attraksjoner. Hva kan vi fortelle dem da? Dette bør turistinformasjonen få vite om, smiler Sørlie.