Ett av de mest ærefulle prisene som årlig deles ut i forbindelse med Norges Bilsportforbunds premiegalla, er «Årets drivaksel». Den deles ut til én eller flere ildsjeler av stor betydning for norsk bilsport, både lokalt og nasjonalt for bilsportmiljøet.

Det var Laila og Geir Tyskeberget som mottok den gjeve prisen under bilsportgallaen på Gardermoen i helga. De representerer NMK Solør, og har stått på i en årrekke i bilsportsammenheng. Mange kjenner paret godt fra all innsatsen de har lagt ned på Finnskogbanen og Vålerbanen.

Opptatt av frivillighet

- Frivillighet betyr alt. Alle utøvere er frivillige, men vi to er også avhengig av alle frivillige som står bak oss. Men Geir fortjener dette mest. Han har gjort at jeg har kunnet holde interessen som jeg har for motorsport, som jeg har dratt han inn i. Dette er Geir sin ære, sa Laila fra scenen, i følge Parcferme.no.

Ektemannen kontret med samme mynt, og utviste stor takknemlighet for at han har fått bekle de rollene både han og kona har hatt i en rekke bilsportarrangementer.

- Alle som kjenner oss vet at 98,4 prosent av denne prisen tilhører Laila. Jeg er vant med å sparke rundt i 20 år og gjør sikkert det i en del år framover. Men dette er veldig stort for oss, sier Geir.

Fikk pris også i februar

Laila Tyskeberget ble tildelt Norges Bilsportforbunds fortjenestemedalje 24. februar i år. Det skjedde på en konferanse i driftingmiljøet hos Harald Huysman Karting. Hovedpersonen selv visste ingenting da.

- Det er jo hele livet mitt. Engasjerer jeg meg i noe så går jeg virkelig for det.  Du må ha noe i livet ditt, ellers blir det veldig tomt, sier Laila.

Laila kjemper en tøff kamp mot sin beinmargskreft, og forteller at prisen betyr mye for henne. Motorsporten er hennes aller viktigste medisin. Det la hun heller ikke skjul på fra scenen.

- Det er takket være dette at det går så bra. En tre timers timeout fra sjukehuset for å gjøre noen racingpapirer, det er det som holder meg oppe, sa Laila til nok et jubelbrøl og rungende applaus fra publikum.