Lydbøker og podcaster er virkelig i vinden. Flere syntes det å ha noe på øret mens de sykler, går, sitter hjemme eller på bussen er godt. En som driver med podcast er Øyvind Hammar i Grue.

- Man prøver å skrive blogger og bøker, men ser det at noe mer levende lyd enn en bok slår an. Jeg skrev en bok for litt siden, og jeg merker at lydboka til den boka er mer populær, sier Øyvind Hammer. 

Det som er så bra med en podcast er at det er som et radioprogram, men med en podcast kan du høre på episoden flere ganger, og du kan høre på den når du vil. 

- Mottakelsen har vært veldig bra, og jeg hadde ikke noen store forventninger når jeg startet. Man vet aldri når man starter opp med noe om det kommer til å slå an eller ikke. Jeg har fått en del tilbakemeldinger, så det tyder på at folk at hørt på episodene, sier Hammer. 

motivasjon i hverdagen

Spør Motivator'n er en podcast som handler om hverdagsmotivasjon. Hvordan håndtere det som tidspress, forventninger i hverdagen og mål man setter til seg selv?

- Jeg merker at folk liker å få noen innspill til hvordan de kan løse hverdagssituasjoner. At men kan se en situasjon fra en annen vinkler er bra. Så er det tilbake til det med at det er så enkelt når det kommer til lyd, folk kan gjøre andre ting mens det hører på. Hadde det vært film eller video så kunne de ikke ha gjort noe annet i tillegg, sier Hammer.

Forskjellen mellom lyd og video er at med lyd så trenger man kun noe enkle opptakere og redigeringsprogram. Når det kommer til video så må kvalitet på videoen være bra, lys , være bra og lys selvfølgelig. Det er snakk om en helt annen type produksjon.

- Det er enkelt å få lagd noe, og det er enkelt å høre på. Man finner episodene mine på itunes, soundcloud eller på motivasjon.no, sier Hammer. 

Nylig hadde han besøk av Ole Einar Bjørndalen, og episoden har hatt mange lyttere. Planen til Hammer er å legge ut nye podcaster ukentlig.