For fjerde året på rad spiller Lasse Stefanz opp til dans ved Skansen grendehus fredag 30. august. Denne gangen er det Skansendansen som står bak arrangementet. Bak Skansendansen står Siw Monica Holth og Bjørn Håkon Lande.

- Vi var med på å arrangere festen i fjor også, og da gikk deler av overskuddet til innkjøp av fem nye krakker ved Baksjøen. Denne gangen har vi bestemt å gi penger til Skansen vel og bygging av nytt servicehus, sier Holth.

Skansen vel har nemlig planer om å bygge et nytt hus som skal huse toaletter og dusjer i tilknytning til campingområdet ved grendehuset. Dersom festen 30. august leverer et overskudd kan velforeningen komme et stykke på vegen til å få realisert nettopp dette.

- Krakkene som ble kjøpt i fjor kostet rundt 10.000 kroner, og vi satser på å kunne bidra med noe tilsvarende til Skansen vel i år, sier Holth.

Familie og venner stiller opp

Forhåndssalget av billetter er alt i gang gjennom Holth, og hun både håper og tror det kommer like mange som de tre foregående årene. Familie og venner stiller opp på dugnad for å få gjennomført festen, og Grilldressgjengen tar seg av serveringen i baren også i år.

- Campingen er åpen, og gratis å bruke. Det blir servering av mat, og billetter vil også bli solgt i døra. Men de som forhåndskjøper sparer en femtilapp, smiler Holth.

Med nytt foretak opprettet ligger det i kortene at det kan bli flere fester på Skansen.

- På Skansen ligger alt så til rette for slike fester, og med et servicehus med dusjer og toaletter vil det løfte campingen veldig. Vi har ingen konkrete planer om flere fester nå, men har tenkt at det skulle vært artig å få til med flere band og slikt. Helt utenkelig at det blir mer på Skansen etter hvert i vår regi er det ikke, sier Holth.