BUA har blitt et populært konsept som både løfter biblioteket på Flisa og som ikke minst er et fantastisk tilbud til befolkningen i Åsnes. Tilbudet er helt gratis å bruke, og nå utvider de med landsbysykler.

- Dette er sykler som vi lar komme folket til gode. De står på biblioteket, og er bare å hente. Skal du gjøre et ærend i gata er det mye lurere å bruken sykkel enn en bil, sier Erik Aagaard i Bua.

Bysyklene i Oslo er veldig populære, og for de fleste som bor i hovedstaden er ikke bil nødvendig i det hele tatt. På landsbygda er en gjerne litt mer avhengig av bil, men for korte ærend kan det være lettvint å nappe med seg en landsbysykkel.

- Vi håper tilbudet blir tatt godt i mot. Det er helt gratis å låne sykler, og syklene er tilgjengelig i bibliotekets åpningstider, sier Aagaard.

- Så de som skal på mart'nsrangel må ha egen sykkel?

- Det spørs hvor lenge dem skal holde på om natta det, smiler Aagaard.

styrker biblioteket

Malin Jansson i Åsnes folkebibliotek er glad for at BUA har åpnet i Åsnes, og tror landsbysyklene blir tatt godt i mot.

- Med BUA får vi andre brukere av biblioteket. Dette skal være Åsnes sin møteplass, og alle mennesker er velkommen. Også de som ikke leser bøker. Med BUA kommer det aller slags mennesker til oss, sier Jansson.

Om tilbudet med landsbysykler blir populært er det ikke utenkelig at tilbudet kan bli utvidet.

- Foreløpig blir det i bibliotekets åpningstid. Så får vi se om vi finner en lur løsning på å gjøre syklene tilgjengelig utenom dette også. Men det er jo gjerne i arbeidstida at folk trenger en sykkel for å gjøre lettvinne ærender, sier Aagaard.