Søstrene Benedicte og Victoria Vinje har flere julekonserter bak seg i Våler kirke. Denne gangen er det Victoria og Oliver Bråten som samarbeider om konserten som har fått navnet «Endelig jul». De vil sette folk i julestemning søndag 8. desember klokka 18.00.

- Det blir jo en videreføring av det vi har gjort tidligere. Her samler vi uavhengige musikere fra hele Solør, og det blir et bredt repertoar med band på scena. Mange av oss har aldri spilt sammen før, sier Victoria.

Hun og Oliver har riktig nok sunget «Ett gir ekstra» sammen, men det begynner å bli mange år siden. Mye har skjedd i deres musikkarrierer siden den gang.

- Vi vil ikke røpe for mye av innholdet i konserten, men det blir både tradisjonelle julesanger og kanskje noen julesanger som nesten ingen har hørt før. Det er sammensetningen av artister som gjør denne konserten spesiell, sier Oliver.

Lager barnekor

For anledningen lager de også et prosjektbarnekor. Oliver har rett og slett delt ut lapper på barneskolen i Våler, og snart står prosjektkoret på scena for første gang.

- Her skal vi ta med de barna som vil på en øvingshelg, og det er selvsagt helt gratis. Noen kortilbud finnes det fra før, men de koster gjerne noen kroner, sier Victoria.

Årets julekonsert skal bli starten på noe som varer i mange år. Neste år går de for ny julekonsert, og overskuddet fra årets konsert skal gå til et fond.

- Vi skal lage en stiftelse hvor overskuddet går. Billetter selges via Vipps, og mange billetter er solgt allerede. Nå satser vi på full kirke, og et pent overskudd fra konserten. Her må vi også takke alle sponsorer som villig har sponset denne konserten, sier Victoria.