• VISTE FREM: Bygdeslakter Per Risbergseter viste frem steg for steg hvordan grisen blir slaktet. Tore Salberg var én av medhjelperne til slakteren.
  • KLAR FOR DELING: Etter å ha skåret og brent av busten var grisen klar for deling.

Det blir ikke bare kos og hygge under julefestivalen på Flisa i helga. I flere år har slakting av julegrisen vært en del av programmet, og det er for folk skal lære at maten ikke kommer ferdig vakuumpakket til butikken.

Bygdeslakter Per Risbergseter og hans medhjelpere var på plass ved Mellem Gårdsmatutsalg lørdag, og grisen som ble slaktet kom fra Sletten Mellem gård.

- Det er bare å komme og ta på grisen. Den er ikke farlig, sa Risbergseter til barna som var på plass.

Og mange ville se litt ekstra nærme på grisen. Blant annet Maud og Signe Sillerud-Myrvang som kunne konstatere at den var myk og varm.

- Grisen har tenner også, og øyer. Se her, sa Risbergseter, og viste frem grisen til de fremmøtte.

Omlag 60 personer hadde møtt opp. Mange var vant til griseslakting fra sin barndom, mens andre igjen aldri hadde sett en gris bli slaktet før.

- Dette er et opplegg vi har kjørt på julefestivalen i flere år. Men vi vet at ikke alle synes det er like fint. Derfor legger vi dette arrangementet litt skjermet slik at de som ikke ønsker å se skal få slippe, sier Odd Erland Dalen, som er arrangementsansvarlig for julefestivalen.

Barna som var med sine foreldre fulgte imidlertid spent med, og har fått en ny viktig erfaring med seg videre i livet.