• UT I DET BLÅ: Under fotokurset legges turen innom Tjuraåa hvor det er mange fine motiver å finne.

Har du lyst til å lære deg og ta bedre bilder? Da bør du bli med på kurs søndag. Roy Jøran Trangsrud har lang fartstid innen foto, og har arrangert en rekke fotokurs gjennom årene.

- Jeg har drevet med foto siden midt på 1980-tallet, og fulgt utviklingen fra lysbilder og film frem til det digitale. Jeg liker å drive med foto, og synes det er morsomt å lære flere slik at de kan starte opp med foto også, sier Trangsrud.

Prisene på digitale speilreflekskameraer har falt en del, og de fleste har i dag råd til å handle nødvendig fotoutstyr for å ta gode bilder.

- På kurset blir det litt faglig opplæring før utflukt til Tjuraåa for å ta bilder, og så inn igjen for litt enkel redigering, sier Trangsrud.

Greit med litt basiskunnskap

Selv om teknologien i 2016 gjør at alle klarer å ta relativt gode bilder, er det greit å ha litt basiskunnskap i bånn. Det handler om hvordan kameraene fungerer, og ikke minst komposisjon i bildene.

- Alle kameraer i dag har jo auto. Å sett på grønn firkant å knipse på klarer alle, men det er fint å vite hva en kan få frem i den enkelte situasjon. Hva en blender gjør for eksempel, sier Trangsrud.

- Ser du mye dårlige bilder?

- Mobiltelefonene i dag tar mye bra bilder. Det er så mye filtre å velge mellom at en får bedre bilder enn det en ser foran seg. Jeg ser nok en del dårlige bilder, men når det er sagt tar jeg da en del dårlige bilder selv også, smiler Trangsrud.

Folk kommer langveisfra 

Folk har kommet på kurs fra Magnor og Skarnes i sør tidligere, og denne gangen kommer det folk fra Hamar for å være med på kurs på Kirkenær.

- Det er veldig morsomt at det dukker opp folk som har interesse for dette som jeg ikke kjenner fra før. Kurset passer for alle, men de som er veldig unge bør nok ha med seg foreldrene sine, sier Trangsrud.

De som ønsker å være med på fotokurs søndag kan ta kontakt med Roy Jøran Trangsrud. Kurset starter inne på Glamox Luxo på Kirkenær klokka 12.00.