• MOR OG DATTER: Kate Gulbrandsen tar med seg datteren sin, Sandra, til julekonserten i Gjesåsen.

Ildsjelene som står bak julekonserten «Vår jul» i Gjesåsen kirke 22. desember er overveldet over responsen. Egentlig var konserten utsolgt, men ved å åpne galleriet ble det plass til noen flere. Nå er det virkelig førstemann til mølla som gjelder.

- Artister som er knyttet til Solør tar turen «hematt» for å sette solungene i den rette julestemningen. Billettsalget tatt i betraktning så er det mange som vil ta turen til Gjesåsen kirke denne kvelden. Vi hadde lyst til å lage en konsert ved inngangen til julefeiringen, sier Thor Arnstein Berg.

Snaut 300 plasser

Totalt er det plass til 295 personer i kirka, og det ser ut til at alle plassene blir opptatt. Fra scenen får publikum oppleve Kate Gulbrandsen, Tommy Michaelsen, Johnny Enger og Mari Bølla.

- Ideen ble til i vår, og da flere av artistene ville ta turen «hematt tell jul» så var konserten en realitet. Vi er stolte av å kunne by på så gode artister og her vil sangprestasjonene være i fokus. Det blir servert både moderne og tradisjonelle julesanger, men felles for dem er at det hele vil ha et akustisk preg med den gode sangen i fokus, sier Berg.

Kate Gulbrandsen tar turen fra Hokksund og Mari Bølla kommer fra Bryne på Jæren. Kate Gulbrandsen har bodd i Solør i mange år, og synes det var veldig moro å være tilbake på gjestevisitt under Helt Ville Dager i mai i år. Så moro at hun sa ja på stående fot til å igjen ta turen til Solør før jul. Michaelsen trenger ingen nærmere presentasjon for Solør-publikumet. Michaelsen er garantist for sang som rører noen og enhver.

Feirer jul i Solør

Mari Bølla feirer jul i Solør hos familien annethvert år, og i år kunne det kombineres med julekonsert.

- Mari satser på en karrière innen sang og er veldig aktiv på musikkfronten. Hun spiller i teater, musikaler og konserter på løpende bånd. Planen er at hun skal utdanne seg innen musikk da den tid kommer. Mari er nå 14 år, men har en stor stemme som vil fylle Gjesåsen kirke til glede for publikum denne kvelden, sier Berg.

De som vil sikre seg de siste billettene til julekonserten i Gjesåsen kirke må virkelig skynde seg nå.