Kulturskolens uke skal presentere det elevene har gjort i skoleåret på kulturskolen i Åsnes.

- Det hele startet med at Marit Rudshagen på biblioteket lurte på om kulturskolen kunne tenke seg å ha en konsert hos dem. Hun satt med programmet for biblioteket, og hadde noen kvelder ledig. Istedenfor å ha bare en kveld, så ble det til kulturskolens uke på biblioteket, sier rektor for Kulturskolen i Åsnes, Elin Myhre.

Kulturskolen hadde sin første forestilling tirsdag 11. juni og har to igjen, som er på onsdag 12. juni og torsdag 13. juni.

- Tirsdag kveld hadde teaterelevene sin forestilling «Bøkenes verden». Forestillingen åpnet og avsluttet med Ida Øien Damhaug sin egenkomponerte låt «Bøkenes verden». Mange av teaterelevene våre er med på flere disipliner i kulturskolen, og vi fikk høre musikalske innslag innimellom scenene. De musikalske innslagene ble akkompagnert av lærerne Uno Møller Christiansen og Linn Hege Sagen. Teaterlærer Christine Mowinckel hadde ansvar for regien. Biblioteksjef Malin Janson snakket også litt om viktigheten av å lese for elevene og publikumet, sier Myhre 

Alle kveldene starter klokken 18.00, og inngangen er gratis. 

- Onsdag kveld er det «Blås i tangentene». Det er pianoelever, blåseelever og Åsnes Barne- og Ungdomskorps som deltar. Det starter med en konsert i biblioteket hvor vi får høre blåse- og pianoelever spille solo eller duettstykker. Etterpå forflytter vi oss til Rådhuskinoen, og der får vi høre aspirant, junior og hovedkorps i aksjon. Her blir det også noen innslag av enkeltelever, sier Myhre 

Torsdag blir det mer rocket stemning på biblioteket.

- Torsdag kveld skal sang-, gitar-, band- og trommeelever vise seg fram. Det ryktes om 5 trommesett på biblioteket, så det blir garantert lyd! Tittelen på den siste konserten i kulturskolens uke på biblioteket er «Pop på Rockoteket», legger Myhre til.