Aud M. Riseng i Statens Vegvesen kunne i forbindelse med Fæssadagene klippe snora og åpne det nye krysset på Braskereidfoss fredag.

Riktig nok har krysset vært i bruk en tid allerede, men det passet fint med en offisiell åpning og snorklipping i forbindelse med årets happening på Braskereidfoss.

- Dette er en etterlengtet endring, og det skaper ekstra trafikk for oss, sier John M. Skrødahl hos Joker Braskereidfoss.

Tall er vanskelig å legge på bordet, og særlig fordi Strandli Handel gikk inn omtrent samtidig. Men Skrødahl merker godt at stadig flere svinger inn sørfra for å handle på Joker'n.

- Vi ser det på småkjøp som for eksempel is og boller. Særlig nå som det er sommer merker vi nok det, sier Skrødahl.

Snart blir det gatelys

Det har blitt jobbet for nytt kryss på Braskereidfoss i omlag 40 år, og leder i velforeningen Geir Thomas Finstad er også glad for at de nå er i mål.

- Videre skal det settes opp gatelys her. Det ser vi frem til, og vi er glade for at prosessen snart er ferdig, sier Finstad til iSolør.no.

Da det gjelder utvidelsen av Fæssadagene fra én til tre dager er det noe som ser ut til å falle i smak.

- Riktig nok regnet fredagen litt bort for oss, men vi er fornøyde og håper at det blir en egen dag for næringslivet også neste år, sier Skrødahl.