Belinda Mellum har etter hvert blitt et kjent navn også i Solør, etter flere opptredener med Glåmdals-revyer, farser i Grue og Teater u Glåmdal-oppsetninger. Denne gangen kommer hun sammen med Berit Billingsø på piano. 

- Dette er et kroshow i to akter om å vokse opp i Bygdedyrets rike, med drømmer, tanker og forbilder litt utenfor boksen. Det blir humor, alvor og musikk i tidvis skjønn forening, sier Bjørn Vidar Sletten. 

Belinda Mellum har glomret med sitt nærvær i en rekke lokale produksjoner de siste årene. 

- Hun har et lyst hode i dobbelt forstand, og det er alltid latter og leven rundt denne Tobøl-jenta. Hun har lang fartstid i underholdningsbransjen, og hun har også rukket å ta litt teaterutdanning også. Sangen har hatt en sentral plass i hennes liv helt siden hun sang nidviser (mot betaling) om lærerne i den innerste båsen på jentedassen på barneskolen, forteller Sletten. 

- Hun tok tidlig utradisjonelle valg, og slikt gjør man ikke ustraffet i Bygdedyrets rike. Derfor måtte det bli et solokroshow, der hun forteller mye om seg selv, synger morsomme og pene sanger og gir til beste hysterisk morsomme glimt fra et mangslungent liv som ung, ambisiøs kvinne fra bygda. På utilslørt Eidskogdialekt tar hun oss med på ei morsom og personlig reise gjennom to akter, fra barndom til (over)moden kvinne, fortsetter Sletten. 

Det aller meste i forestillingen er nyskrevet, blant annet med bidrag fra Jan Husemoen og Øivind Roos. 

- Billetter kan kjøpes hos Joker Amundsen i Hof eller ved å ringe meg på 900 34 926. Forestillingen starter klokka 19.30, avslutter Sletten.