• SIGNERT VM-DRAKT: Ei signert VM-drakt fra herrelandslaget, kan bli din på lørdag.

Årets Kronekamp, den 3. i rekken, arrangeres i Åsneshallen lørdag klokka 18.00. Elverum håndball herrer stiller som vanlig opp og årets motstander, er ingen ringere enn "verdens største håndballklubb", svenske Sävehof. 

Det har denne gangen ikke vært fokus på innsamling av penger, men mest fokus på en håndballfest for Solungene:

- Denne gangen har vi mest fokus på selve håndballkampen, vi har stor tro på at det blir en god håndballkamp, mellom to gode håndballag. Vi håper jo selvfølgelig også at det blir kjempemange folk på tribunen, sier styreleder i Flisa AIL, Tore Huuse Øwre.

"verdens største håndballklubb"

Svenske Sävehof er altså årets motstander for Elverum:

- Sävehof kaller seg selv "verdens største håndballklubb", de arrangerer blant annet Partille cup i Gøteborg. De setter seg på bussen lørdag morgen, og håper de kan yte litt motstand til Elverum. Elverum har jo hatt en helt utrolig bra høst, forteller Øwre.

Flere har vært bekymret for at Kronekampen kolliderer med 8-dels finalen til herrelandslaget i det pågående VM i Frankrike:

- Franskmennene har jo selvfølgelig justert sine tider etter Kronekampen, så Norge - Makedonia spilles klokka 16.00 på lørdag. Vi tenker at vi skal få satt opp en storskjerm, slik at de som ønsker det, kan se kampen her før Kronekampen, ser Øwre.

Årets Kronekamp har ikke like stor fokus på innsamling av penger, som tidligere år:

- Vi er utrolig takknemlig for den drahjelp næringslivet og andre støttespillere yter oss. Vi har også en fin premie som skal deles ut i hallen, Finn Aagaard har sørget for at vi har fått ei signert landslagsdrakt fra herrelaget som spiller VM i Frankrike i disse dager. I tillegg har Sparebanken Hedmark meldt seg på, de kommer i tillegg for å kurse litt i bruken av mCASH (mobil betalingsløsning). De sponser 10 kroner for hver tilskuer som betaler inngangsbilletten med mCASH. Grue sparebank er også med, de sponser 10 kroner for hver  billett som blir løst, sier Øwre.

håndballen i fokus

Det er uansett håndballen som står i fokus på lørdag:

- Det blir jo litt Kronekamp likevel og vi håper jo det skal bli litt kroner i kassa. MEN først og fremst er dette et arrangement for å vise topphåndball og skape en god stemning i Åsneshallen. I tillegg håper vi Solungene skal hygge seg, mange har bidratt med utrolig mye til idrettslaget og vi håper at dette arrangementet er med på å gi litt tilbake til alle som har bidratt, sier Øwre.

Etter ombyggingen og oppgraderingen av Åsneshallen, er det litt uklart nøyaktig hvor stor publikumskapasiteten er:

- Vi håper jo at det kommer 4-500 publikummere, små og store, det blir tradisjonell idrettslagskiosk, det blir litt loddsalg, og ikke minst håndball i ypperste klasse, lover Øwre.

Da er det bare å sette av lørdagen til håndball: Norge - Makedonia på storskjerm fra klokka 16.00 og deretter Elverum - Sävehof klokka 18.00 - i Åsneshallen.