Pride-opptoget på Flisa ble en kjempesuksess, og det var bare én kritisk røst til opplegget. For da kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande skulle starte sin tale til folket kom det en kritisk røst fra publikum.

- Trenger vi gå i tog for dette, spurte Ulf Davidsen fra Askim.

Han var på besøk hos familie i Solør, og plutselig del av en Pride-opptog han ikke helt forsto meningen med. Etter å ha avbrutt Skei Grande med flere tilrop stoppet kultur- og likestillingsministeren opp, og inviterte han like gjerne opp på scena.

- Ja, det er nødvendig med tog. Nettopp fordi noen står og roper nei til likekjønnet kjærlighet. Folk opplever vold fordi de leier kjæresten sin. Hvorfor skal de bli slått ned fordi de holder i kjæresten sin? Folk må få lov å elske hvem de vil, holde hånda til hvem de vil og leve livet med hvem dem vil, sa Skei Grande til stor applaus fra publikum.

- Disse unge herlige menneskene. Vi ønsker å høre noe annet enn sludder om at det ikke er to kjønn. Vi er nemlig skapt som mann og kvinne, for å elske det annet kjønn. Ikke noe annet, sa Davidsen.

Skei Grande svarte at hun også aldri har forelsket seg i annet enn mannfolk. Men at folk må få bestemme selv hvordan de vil leve sine liv.

- For meg var det godt å få argumentene i mot. Da fikk jeg mulighet til å svare. For meg som likestillingsminister er det trist med dårlige tall da det gjelder selvmord blant homofile. Det er nok mer diskriminering enn vi som lever våre vanlig familieliv tror. De møter motstand der det kanskje ikke er ventet, sier Skei Grande til iSolør.no.